Főoldal > EGÉSZSÉG > Elképesztő! Állati szerv segíthet majd lélegezni?

Elképesztő! Állati szerv segíthet majd lélegezni?

egészséglégzéssertéstüdőtüdő
0

Írta:

Ausztrál tudósoknak sikerült egyes sertésszerveket emberi vérrel életben tartani  tudósít a brit Daily Mail folyóirat. A melbourne-i St. Vincent’s Klinikán 1989 óta tenyésztenek sertéseket kutatási célokra. A kísérleti állatokba emberi DNS-t ültetnek, hogy az állatok szerveit felkészítsék arra, hogy emberi szervezetben is működjenek anélkül, hogy kilökődnének. A kutatók biztató kísérletet végeztek a sertések tüdejével: az […]

Ausztrál tudósoknak sikerült egyes sertésszerveket emberi vérrel életben tartani  tudósít a brit Daily Mail folyóirat.

A melbourne-i St. Vincent’s Klinikán 1989 óta tenyésztenek sertéseket kutatási célokra. A kísérleti állatokba emberi DNS-t ültetnek, hogy az állatok szerveit felkészítsék arra, hogy emberi szervezetben is működjenek anélkül, hogy kilökődnének.

A kutatók biztató kísérletet végeztek a sertések tüdejével: az állatokból kiemelték a szervet és egy olyan gép segítségével működtették tovább, amely az emberi vérkeringést imitálta. „A vér oxigénszegény állapotban lépett be a tüdőbe, és oxigéntelített állapotba került ki onnan” – mondta Dr. Glenn Westall kutatóorvos.

A kutatók reménykednek abban, hogy  5 éven belül akár a sertések szerveit is használhatják az  emberi transzplantációs műtéteknél.

Szakmai berkekben éles etikai vitákat váltott ki, hogy állati szervek felhasználhatók-e az emberi transzplantáció során.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X