Főoldal > EGÉSZSÉG > Így szokj le a dohányzásról! Eláruljuk a titkot!

Így szokj le a dohányzásról! Eláruljuk a titkot!

dohányzásnikotintapaszszívinfarktus
0

Írta:

A hatás azonban ebben az esetben is sokszor csak addig tartott, amíg maga a leszoktató kezelés, ezért a szakemberek szerint elképzelhető, hogy tartós kezelést igényel, ha a dohányzástól mentes kíván maradni az egykori függő. Caryn Lerman, a Pennsylvania Egyetem munkatársa az Annals of Internal Medicine című szaklapban megjelent tanulmányában jelezte, hogy eredményeik alapján érdemes lenne […]

A hatás azonban ebben az esetben is sokszor csak addig tartott, amíg maga a leszoktató kezelés, ezért a szakemberek szerint elképzelhető, hogy tartós kezelést igényel, ha a dohányzástól mentes kíván maradni az egykori függő.

Caryn Lerman, a Pennsylvania Egyetem munkatársa az Annals of Internal Medicine című szaklapban megjelent tanulmányában jelezte, hogy eredményeik alapján érdemes lenne átgondolni a jelenlegi kezelési irányelveket.

Lerman elmondása szerint a vizsgálatot azért kezdték, mert egyre nyilvánvalóbb, hogy a nikotinfüggés állapotát sok visszaesés jellemzi. A klinikai próbában 568 ember vett részt, aki napi tíz szálnál több cigarettát szívott, legalább egy éven át. A csoport egyik fele két hónapig viselt nikotintartalmú tapaszt, majd hatóanyag nélkülit, a másik fele a teszt teljes, hat hónapos időtartama alatt nikotinos tapaszt kapott.

A végig aktív tapaszt használó dohányosok közül kétszer annyian mondtak le szenvedélyükről a 24. hét végére, mint ahányan az első csoportba tartozó emberek közül. Egy év elteltével azonban már nem volt különbség a két csoport között.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X