Főoldal > EGÉSZSÉG > Tények az önkielégítésről – tabuk nélkül

Tények az önkielégítésről – tabuk nélkül

önkielégítéspárkapcsolatszexualitás
0

Írta:

Egy német felmérés szerint a férfiak 90, a nőknek pedig mintegy 80 százaléka végez rendszeresen önkielégítést. Erről azonban csak kevesen beszélnek. Pedig aki örömet szerez magának, az egyrészt nem csalja meg a partnerét, másrészt nem lesznek szexuális fusztrációi – állítják a szakemberek. Az önkielégítés természetes dolog és a szexuális élet velejárója. A számok magukért beszélnek: […]

Egy német felmérés szerint a férfiak 90, a nőknek pedig mintegy 80 százaléka végez rendszeresen önkielégítést. Erről azonban csak kevesen beszélnek. Pedig aki örömet szerez magának, az egyrészt nem csalja meg a partnerét, másrészt nem lesznek szexuális fusztrációi – állítják a szakemberek. Az önkielégítés természetes dolog és a szexuális élet velejárója. A számok magukért beszélnek: minden második német férfi és minden negyedik német nő hetente minimum egyszer önkezével szerez örömet magának.

Tények az önkielégítésről

  • A filmekben és a szerelmes könyvekben a nők majdnem mindig orgazmust élnek át. A valóság azonban kissé más a helyzet: a nők 80 százaléka úgy tud a csúcsra jutni, ha a csiklóját izgatják. Ha a partner erre az együttlét során nem képes, akkor számos nő segít magán – derült ki a kutatásból.
  • A Humboldt Egyetemen végzett egyik tanulmány arra derített fényt, hogy a németek több mint egyharmada használ valamilyen szexuális kelléket önmaga kielégítésére.
  • Az egyik gumióvszert gyártó cég felméréséból az derült ki, hogy a nők mintegy 20 százalékának rejt a hálószobája vibrátort.
  • Az sem meglepő, hogy a 30-50 év közötti nők körében minden második használ valamilyen szexuális segédeszközt – a hölgyek előszeretettel választják a rózsaszín és a kék színt.

Miért egészséges az önkielégítés?

Az önkielégítés fokozza a szervezet vérkeringését, és jótékony hatással van a menstruációs fájdalmakra. Az egyéni örömszerzés a férfiaknál csökkenti a prosztatarák kockázatát.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X