Főoldal > EGÉSZSÉG > Véred árulkodik lelki konfliktusaidról kineziológus szemmel

Véred árulkodik lelki konfliktusaidról kineziológus szemmel

cukorbetegségKineziológiakoleszterinleukémiavér
0

Írta: and

Ha egy üzemanyag sok „hulladékot” tartalmaz, az károsíthatja a motort, ami jelen esetben a szív. Annak függvényében, hogy mivel táplálkozol, a gyomrod olyan energiát termel, amely vagy megerősíti a véredet, vagy gyengít, és vérszegénnyé válsz.   Miről árulkodik a vashiány? Amikor a vér nem tartalmaz elég vörösvértestet, vagy a vérsejtek száma csekély, akkor gyakran vashiány […]

Ha egy üzemanyag sok „hulladékot” tartalmaz, az károsíthatja a motort, ami jelen esetben a szív. Annak függvényében, hogy mivel táplálkozol, a gyomrod olyan energiát termel, amely vagy megerősíti a véredet, vagy gyengít, és vérszegénnyé válsz.

 

Miről árulkodik a vashiány?

Amikor a vér nem tartalmaz elég vörösvértestet, vagy a vérsejtek száma csekély, akkor gyakran vashiány alakul ki a vérben. A vas a vörös vértestek képzésében szerepet játszó molekulának a legfontosabb része. Ez az állapot azt jelzi, hogy a magam és a mások iránti szeretetemből hiányzik az öröm, az erő és a mélység. Az élet elutasítását is jelképezheti, vagy arra utalhat, hogy saját magadat értéktelennek tartod. Az is lehet, hogy elkeseredettséget, beletörődöttséget, lemondást érzel. Fedezd fel azokat az örömöket, amik körül vesznek téged. Ezek mindenütt jelen vannak: a családodban, a munkádban, a barátaidban.

Leukémia

Ha teljesen felborul a vér sejtjeinek egyensúlya és fehérvérsejtjeid irányíthatatlanul szaporodnak, akkor leukémiáról, vérrákról beszélünk. A vérrák arra utal, hogy az öröm nem áramlik szabadon az életedben. Esetleg elfojtott gyűlölet van benned. Leukémia gyakran lép fel egy szeretett személy, vagy örömteli élethelyzet elvesztése után. Az egyik fiatal férfi ismerősöm, aki egyedül élt, minden energiáját és szeretetét a munkájára fordította, csak ennek élt. Ám egyszer csak a munkahelyén átszervezés kezdődött, teljesen kihúzták a lába alól a talajt. Összeomlott az eddig szeretett és gondosan felépített karrierje. Sajnos nem tudta feldolgozni ezt a traumát. Rövidesen leukémiát állapítottak meg nála, amely egy év alatt elvitte. Látszott rajta, hogy teljesen feladta, már nem akart élni. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden veszteségélmény leukémiával végződik. De mindenképp oda kell figyelni, hogy a régi fájdalmakat, sérelmeket el tudd engedni és továbbra is tudj bízni magadban. Meg kell találnod a megfelelő eszközöket, hogy ne a túlélésre, hanem az élni akarásra rendezkedj be, és jó szívvel fogadd el az élet örömeit.
A leukopénia a fehérvérsejtek számának a lecsökkenését jelenti. A fehérvérsejtek ebben az esetben olyan katonákat jelképeznek, akik feladják a harcot. Ez azt szimbolizálja, hogy nem akarsz többé küzdeni. Ilyenkor arra van szükséged, hogy többet foglalkozz magaddal, újraéleszd a belső erőidet. Így nagyobb kedved lesz az élethez és mindazokhoz az izgalmas dolgokhoz, amelyeket az élet magában rejt.

0024679_1.jpg ()

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Magas koleszterinszint

A koleszterin az ételekből származik, és szervezeted a máj segítségével szintetizálja azt. A koleszterin síkosítja a vérereket, táplálja és egyensúlyban tartja az idegrendszert. Kétféle koleszterin létezik: az alacsony sűrűségű „rossz koleszterin” és a magas sűrűségű „jó koleszterin”. Eredeti funkciója az, hogy megakadályozza a vérerek idő előtti rongálódását. Ha azonban nagyobb mennyiségben van jelen a testedben, akkor lerakódik és így lecsökken a vérerek átmérője. Miért? Mert nincs öröm az életedben. A lelked mélyén azt hiszed, hogy nem érdemled meg az örömöt és a boldogságot. Az is lehet, hogy közvetlenül a nyugdíjazás után emelkedik meg a koleszterin szintje,  mivel már nincs annyi életörömben részed, mint amikor még a munkatársaiddal együtt dolgoztál. Ilyen koleszterinszint emelkedés akkor is bekövetkezhet, ha valaki olyan megy el, akit szerettél, és aki örömöt hozott az életedbe. Ebben az esetben ahelyett, hogy cukorbetegség fejlődne ki, amely mély szomorúságot jelent, a tested az eseményt inkább az életöröm hiányának éli meg és megemeli a koleszterin szintet. Ez olyan helyzetre is utalhat, amelyben egy tervet akarsz megvalósítani, vagy egy szívednek kedves dolgot felépíteni, de ennek eléréséhez nem számíthatsz senki segítségére. Csak magadra számíthatsz, és ez nagyon elszomorít. Fordulj csodálattal az élet szépségei felé. A félelmeidet semlegesítheted életörömmel, és közben fogadd el, hogy a félelmek életed részét képezik.

Alacsony vérukorszint

Az alacsony vércukorszint a véred glükóz szintjének kóros lecsökkenését jelenti. A hasnyálmirigy inzulintermelő része túl aktív, aminek következtében a sejtek és az izmok nem kapnak glükóz formájában energiát. Ez a helyzet a cukorbetegekével ellentétes állapot. Lelki szinten létrejöhet annak következtében, hogy olyan sokat adsz másoknak, hogy magadnak már nem jut. Először magadat kell megtanulnod szeretni, a saját igényeidet tiszteletben kell tartani. Kialakulhat alacsony vércukorszint, ha intenzív félelmet élsz meg valamivel, vagy valakivel kapcsolatosan. Lehet, hogy undorodsz valamitől, vagy valakitől és sok energiádat felemészti, hogy a találkozást elkerüld. Erős érzelmek, szorongás, mély szomorúság is elvezethetnek ehhez az állapothoz. Ha elfogadod, ami veled történik és boldogabbá teszed az életedet, egyensúlyba kerül a cukorháztartásod.

Cukorbetegség

A diabétesz, cukorbetegség a hasnyálmirigy elégtelen inzulintermelését jelenti. Ekkor túl sok cukor lesz a vérben, és a vér nem képes megfelelően felhasználni a véráramban felgyülemlett cukrot. Mivel a cukor a szeretetet, a gyengédséget és a gondoskodást jelképezi, a cukorbetegség belső szomorúsághoz hasonló érzésekről árulkodik. Lehet, hogy több, egymást követő bánatot, csalódást éltél meg. A gyengédséget, örömöt folyamatos fájdalom váltotta föl. Ezt aztán minden lehetséges eszközzel megpróbálod kompenzálni. Az is lehet, hogy nehezen fogadod el mások szeretetét, az élet örömtelen számodra. Nehezen tudod magad elengedni és nehezen tudod kifejezni a saját érzéseidet. Leginkább elfojtod azokat.

A szakértő tanácsa: Próbáld meg szabadon áramoltatni az érzéseidet, az örömöket. Dolgozd fel a múlt sérelmeit, csalódásait akár szakember segítségét kérve.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X