Főoldal > EGÉSZSÉG > Veszélyes az intim részeket borotválni

Veszélyes az intim részeket borotválni

borotválásHPVszőrtelenítés
0

Írta:

  A lipcsei egyetem felmérése szerint a német nők 88 százaléka, a férfiaknak pedig 67 százaléka rendszeresen borotválja az intim testtájak szőrzetét. A többség azonban nem is sejti, hogy ezeknek a testrészeknek a borotválása növeli a genitális szemölcsök kialakulásának kockázatát és más fertőzések kialakulását – állítja Dr. Volker Schenkelberger német nőgyógyász szakorvos. A szakember szerint borotválkozáskor olyan mikrosérülések keletkeznek […]

 

A lipcsei egyetem felmérése szerint a német nők 88 százaléka, a férfiaknak pedig 67 százaléka rendszeresen borotválja az intim testtájak szőrzetét. A többség azonban nem is sejti, hogy ezeknek a testrészeknek a borotválása növeli a genitális szemölcsök kialakulásának kockázatát és más fertőzések kialakulását – állítja Dr. Volker Schenkelberger német nőgyógyász szakorvos.

A szakember szerint borotválkozáskor olyan mikrosérülések keletkeznek a bőr felszínén, amelyek különféle betegségekre hajlamosítanak. Ezek az apró sérülések, ha érintkezésbe kerülnek – pl. szaunában, szoláriumban vagy hasonló közösségi helyeken – olyan felületekkel, amelyek baktérium-csírákkal fertőzöttek, akkor komoly betegségek alakulhatnak ki. A szexuális együttlét alatt bőrkontaktussal is átvihető a Human Papillóma vírus (HPV).

A fanszőrzet védekező szerepet játszik a genitáliák környékén, és leborotválásával szabaddá válik az út a különféle baktériumok, vírusok előtt – mondja Dr. Volker Schenkelberger.

Mit tehetsz?
1. Ha szemölcsöket, vagy más elváltozásokat találsz a genitáliák környékén, azonnal fordulj szakorvoshoz.
2. A HPV-vírus általában a védekezés nélküli szexuális együttlét útján terjed, ezért mindig figyelj a helyes óvszerhasználatra.
3. A jó minőségű (nem műszálas, hanem pamut) anyagból készült, tiszta alsónemű szintén gátolhatja a baktériumok terjedését.

 

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X