Főoldal > SZÉPSÉG > 7+1 tipp, hogy elkerüld a benőtt szőrszálakat

7+1 tipp, hogy elkerüld a benőtt szőrszálakat

benőtt szőrszálborotválásszőr
0

Írta:

Évek óta szenvedsz a benőtt szőrszálaktól? Már kipróbáltál minden krémet, kenőcsöt és pengét, de még mindig semmi változás? A következő 7 praktika segítségével örökre búcsút mondhatsz a kellemetlen szőrszálaknak!

1. Krémezd be a bőrödet

Nem muszáj vegyszerekkel teli szőrtelenítő krémet használod, egy sima hidratáló testápoló is megteszi – a lényeg, hogy borotválás előtt felpuhítsd a bőrödet valamivel, ami eltávolítja az elhalt hámsejteket és megtisztítja az adott felületet.

2. Használj éles és tiszta készüléket

Amennyiben borotvát használsz, mindig ügyelj rá, hogy a pengéd bontatlan és tiszta legyen, különben seperc alatt baktériumok kerülnek a bőrödre. A szőrtelenítés alatt ügyelj rá, hogy gyengéden, minél többször húzd át a pengét a bőrödön.

3. A helyes irány

Ha a szőrszál növekedésével ellentétes irányban borotválod őket, a szőrszálaid pillanatok alatt benőnek a bőröd alá, hiszen egy kifejezetten éles és dőlt szögben vágod le őket. Amennyiben viszont a szőr növekedésével megegyező irányban húzod a pengét, meg fogod előzni a szálak begyulladását!

4. Rázd le a borotvát

Minden egyes húzás után rázd meg a borotvád pengéjét, hogy leperegjenek róla az eltávolított szőrszálak. Ez azért fontos, hogy a továbbiakban is egyenletesen – és szőrszálmentesen – tudj borotválkozni.

5. Ne húzd szét a bőrödet

Lehet, hogy pontosabb eredményt érsz el, ám ez még jobban terheli a bőrben lévő szőrtüszőket. Pár napon belül gyulladt szőrszálak jelzik majd, hogy a nem megfelelő módon borotváltad le őket.

6. Ha borotválod, a csipeszt ne vedd elő

A borotválás után megláttál egy-két maradék szőrszálat a bőrödön? Vedd elő újra a borotvádat és ne nyúlj a szemöldökcsipeszhez, mert a nem megfelelő irányból húzva szinte garantáltak a benőtt szőrszálak!

7. Hidratálj

Borotválás után mindig hidratálj és soha ne érintsd a felületet vízhez! Ezt minél tovább be tudod tartani, annál nagyobb az esélye, hogy a bőröd tiszta, ragyogó és makulátlanul szőrmentes állapotban fog csillogni a következő napon.

+1 Ha már semmi sem segít…

Mindent jól csináltál, mégis feltűnt egy-két benőtt szőrszál? A legfontosabb, hogy a nagy kísértés ellenére se nyomd ki a szőrszálat a bőrödből, mert könnyen bevihetsz baktériumokat a bőröd alá; megsértheted a felső hámréteget, valamint még beljebb nyomhatod a benőtt szőrszáladat!

A legjobb, amit tehetsz, hogy kicsit megáztatod a bőrödet, alaposan leradírozod a külső területet és egy átfertőtlenített tűvel óvatosan megbököd a benőtt szőrszál kiálló részét. A többit hagyd a természetre – magától ki fog jönni!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X