Főoldal > EGÉSZSÉG > A pasik feledékenyebbek, mint a nők?

A pasik feledékenyebbek, mint a nők?

emlékférfimemória
0

Írta:

„Mikor van a házassági évfordulónk?” – ez olyan mondat, amelyet leggyakrabban a férfiak szájából hallani, mert a férfiak sokkal feledékenyebbek, mint a nők – állítja egy brit tanulmány, amelyben több, mint tízezer angol állampolgár emlékező képességét mérték fel. Az évekig tartó kutatást Jane Elliott professzor vezette. A kutatásban résztvevő nők és férfiak 1958-ban, ugyanazon a héten születtek - közölte […]

„Mikor van a házassági évfordulónk?” – ez olyan mondat, amelyet leggyakrabban a férfiak szájából hallani, mert a férfiak sokkal feledékenyebbek, mint a nők – állítja egy brit tanulmány, amelyben több, mint tízezer angol állampolgár emlékező képességét mérték fel. Az évekig tartó kutatást Jane Elliott professzor vezette.

A kutatásban résztvevő nők és férfiak 1958-ban, ugyanazon a héten születtek - közölte a kutatást végző londoni egyetem viselkedéstudományi tanszéke. A kutatók memóriateszteknek és más tudományos kísérleteknek vetették alá a vizsgált személyeket. A tesztek elemzéséből kiderült, hogy a nők nem csak jobban emlékeznek bizonyos dolgokra, de idősebb korukban is jobb a memóriájuk, mint a velük egykorú férfiaknak.

Hogy miért kevésbé feledékenyek a nők, mint az erősebb nem képviselői, az a tanulmányból nem derült ki. A kutatók azonban úgy vélik, hogy a nők emlékező képességére hatással van a női nemi hormon, az ösztrogén szintje is.

$beszur$

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X