Főoldal > EGÉSZSÉG > Biztonságosak-e az antibakteriális szappanok?

Biztonságosak-e az antibakteriális szappanok?

antibakteriális szappanegészséghigiénia
0

Írta:

Az ügynökség hangsúlyozta, hogy nincs alapja bármilyen változtatásokat ajánlani a triklozán használatában, ám hozzátette, hogy néhány korábbi tanulmány közelebbi figyelmet érdemel.Edward Markey demokrata képviselő közleményében a triklozán használatának korlátozására szólított fel lehetséges, különösen a gyerekeket érintő mellékhatásai miatt. Az FDA nem talált bizonyítékot arra, hogy a triklozán ártalmas lehet az emberekre, ám megjegyezte, hogy egy […]

Az ügynökség hangsúlyozta, hogy nincs alapja bármilyen változtatásokat ajánlani a triklozán használatában, ám hozzátette, hogy néhány korábbi tanulmány közelebbi figyelmet érdemel.

Edward Markey
demokrata képviselő közleményében a triklozán használatának korlátozására szólított fel lehetséges, különösen a gyerekeket érintő mellékhatásai miatt.

Az FDA nem talált bizonyítékot arra, hogy a triklozán ártalmas lehet az emberekre, ám megjegyezte, hogy egy állatkísérlet azt mutatta ki, hogy megváltoztathatja a hormonszabályozást. Más laboratóriumi vizsgálatok szerint pedig a baktériumok olyan ellenállóképességet fejleszthetnek ki a triklozánnal szemben, amely az antibiotikumok elleni rezisztenciájukhoz is hozzájárulhat. Egyéb tanulmányok viszont arra a következtetésre jutottak, hogy ez természetes körülmények közt nem történik meg.

Az amerikai környezetvédelmi ügynökség mindazonáltal bejelentette, hogy felgyorsítja a triklozánnal kapcsolatos tervezett vizsgálatait.

Forrás: MTI

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X