Főoldal > EGÉSZSÉG > Elcsúfítja az arcod? – Nézd meg, mi az!

Elcsúfítja az arcod? – Nézd meg, mi az!

fertőzésherpeszvírus
0

Írta:

De vajon mi okozza a herpeszt? A felelős egy vírusos fertőzés, amelynek nyolc altípusa van. A herpesz legtöbbször az ajkakon, a bőrön, a nyálkahártyán, valamint a nemi szerveken jelenik meg. Bárki elkaphatja nemtől és életkortól függetlenül. A vírusfertőzés tekintetében megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos herpeszt.Az elsődleges fertőzés magas lázzal, a nyirokcsomók megduzzadásával, rossz közérzettel és nagyméretű hólyagképződéssel […]

De vajon mi okozza a herpeszt? A felelős egy vírusos fertőzés, amelynek nyolc altípusa van. A herpesz legtöbbször az ajkakon, a bőrön, a nyálkahártyán, valamint a nemi szerveken jelenik meg. Bárki elkaphatja nemtől és életkortól függetlenül.

A vírusfertőzés tekintetében megkülönböztetünk elsődleges és másodlagos herpeszt.
Az elsődleges fertőzés magas lázzal, a nyirokcsomók megduzzadásával, rossz közérzettel és nagyméretű hólyagképződéssel jár. A hólyagok helyén később fájó sebek alakulnak ki. Az első fertőzés közel két hét alatt múlik el. Azonban a vírus nem tűnik el nyomtalanul. Ez azt jelenti, hogy ha a herpesz vírus egyszer bekerül a szervezetbe, azt semmi sem öli ki onnan. Ugyanis a herpesz DNS-e beépül a sejtek DNS-láncába és azokkal egyesülve elválaszthatatlanná válik.

Videónkból többet is megtudhatsz a herpeszekről.

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X