Főoldal > EGÉSZSÉG > Így szépítsd a bőröd illóolajokkal!

Így szépítsd a bőröd illóolajokkal!

bőregészségillóolajszépség
0

Írta:

A népi gyógyászatban hosszú ideje alkalmazzák a növényekből kinyert illóolajokat, és mára laboratóriumi vizsgálatok sora is igazolta az egyes olajok antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló hatását. Az olajok ezenkívül különleges intelligenciával rendelkeznek, ott fejtik ki hatásukat, ahol arra épp szükség van, és csak azokat a kórokozókat pusztítják el, amelyek feleslegesek, károsak. Ezt a speciális hatást a gyógyítás […]

A népi gyógyászatban hosszú ideje alkalmazzák a növényekből kinyert illóolajokat, és mára laboratóriumi vizsgálatok sora is igazolta az egyes olajok antibakteriális, gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló hatását. Az olajok ezenkívül különleges intelligenciával rendelkeznek, ott fejtik ki hatásukat, ahol arra épp szükség van, és csak azokat a kórokozókat pusztítják el, amelyek feleslegesek, károsak. Ezt a speciális hatást a gyógyítás mellett a szépségápolás terén is érdemes bevetni, ha megfelelően alkalmazzuk és választjuk ki őket, az olajok táplálják, feszesítik, rugalmasan tartják, tisztítják és megnyugtatják a bőrt.

Öngyógyítás indul!

Bőrünk az immunrendszer szerves része, a testünkben lévő méreganyagok nagy része a bőrön keresztül választódik ki. Épp ezért ha nem ápoljuk megfelelően, védekezőrendszerünk érzékeny hálózatába is beavatkozunk. A stressz és a környezeti ártalmak erősen megterhelik a szervezetet, és ezt a káros hatást tovább fokozzuk, ha a napi bőrápolás során is ártalmas vegyi anyagokat használunk. Legjobb az volna, ha csak olyan dolgokat kennénk magunkra, amelyeket meg is mernénk enni. A jó minőségű illóolajok ilyen tisztaságú anyagok. A készítmények többféleképpen hatnak a szervezetre. A fizikai – gyulladáscsökkentő, sejtregeneráló, gombaölő – hatáson kívül a lélekre is hatnak, oldják a szorongást, a lelki görcsöket, traumákat, javítják a közérzetet, és ezzel is szépítenek. Hatnak hormonális rend-szerünkre és érzelmi állapotunkra is.

0024801_1.jpg ()Vigyázz a választásnál!

Aki növényi koncentrátumok segítségével szeretne szépülni, annak érdemes betartania néhány alapszabályt. Az illóolajokat ne közvetlenül a bőrre vigyük fel, hanem mindig valamilyen krémbe, vivőolajba keverve. A hordozóolaj vagy -krém mindig tiszta, színezőanyagoktól mentes, ásványi olajat nem tartalmazó készítmény legyen. Csakis természetes és ellenőrzött forrásból származó készítményt használjunk, legjobb, ha aromaterapeutától szerezzük be, akkor biztosan nem csalódunk a minőségben. Az aromaterapeuta segítsége a számunkra megfelelő keverék összeállítása során is jól jöhet.

Készen is kapható

Aki szívesen élvezné a koncentrált növényi hatóanyagok jótékony hatását, ám a házi kencekészítés nem az erőssége, az a mindennapos használatra szánt kozmetikumok között is talál bőven olyat, amely tartalmaz illóolajokat.

Keverd magad!

Testápoló száraz bőrre

100 ml testápolókrémhez adjunk húsz csepp citrom- és tíz csepp pálmarózsaolajat.

Olajkeverék aknés bőrre

5 ml szezámolaj és 5 ml avokádóolaj keverékéhez adjunk három csepp levendula-, két csepp citrom- és egy csepp ilang-ilang-olajat.

A témáról bővebben a Nők Lapja Egészség magazin áprilisi számában olvashatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X