Főoldal > EGÉSZSÉG > Így válassz napszemüveget! – videóval

Így válassz napszemüveget! – videóval

napszemüvegUV-sugárzás
0

Írta:

A színezett lencséjű szemüveg a divatos öltözék elengedhetetlen kelléke. Vajon képes-e megvédeni a szemünket a káros napsugaraktól? A napból érkező sugárzás egy része látható, másik része – az ún. ultraviola sugárzás  – láthatatlan. A látható fény nem károsít, ám kellemetlen lehet a szemnek, így sötétebb lencsével védekezünk ellene. Ne feledd: a napszemüvegek színe önmagában nem […]

A színezett lencséjű szemüveg a divatos öltözék elengedhetetlen kelléke. Vajon képes-e megvédeni a szemünket a káros napsugaraktól?

A napból érkező sugárzás egy része látható, másik része – az ún. ultraviola sugárzás  – láthatatlan. A látható fény nem károsít, ám kellemetlen lehet a szemnek, így sötétebb lencsével védekezünk ellene. Ne feledd: a napszemüvegek színe önmagában nem véd a káros, UV-sugarak ellen. Sőt! Az UV-szűrő nélküli, túl sötét lencse kifejezetten káros. 

Videónkból még többet is megtudhatsz arról, hogy válassz napszemüveget nyárra:

$video$

$beszur$

 


További cikkeink a témában

synlab

Allergiás? De mégis mire? (x)

Írta:
0

Az allergiás reakciók jól kezelhetőek, ha tudatában vagyunk saját szervezetünk reakcióinak, ugyanakkor esetenként igen súlyos is lehet, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő gyógyszer vagy nem ismerjük fel a jelenséget. Szakértőnkkel, Szász Mátéval, a SYNLAB biológusával beszélgettünk az allergiás tünetek tudatosabb kezeléséről és a lehetséges vizsgálatok elvégzéséről.

Kövess Facebook-on!
X