Főoldal > EGÉSZSÉG > Személyiségedről árulkodik, ahogy alszol

Személyiségedről árulkodik, ahogy alszol

alváspozíciószemélyiségtesthelyzet
0

Írta:

Életed egyharmadát alvással töltöd – nem mindegy tehát, hogy ezt a sok időt milyen testhelyzetben töltöd! Lássuk, mit érdemes tudnod a leggyakoribb alvási pozíciókról! 1. Ha magzatpózban alszolAhogy elálmosodsz, oldalra fordulsz az ágyban, összegömbölyödsz, és egészen a hasadig felhúzod a lábaidat? Akkor úgy alszol, ahogy az emberek közel fele – a magzati póz ugyanis a […]

Életed egyharmadát alvással töltöd – nem mindegy tehát, hogy ezt a sok időt milyen testhelyzetben töltöd! Lássuk, mit érdemes tudnod a leggyakoribb alvási pozíciókról!

1. Ha magzatpózban alszol

Ahogy elálmosodsz, oldalra fordulsz az ágyban, összegömbölyödsz, és egészen a hasadig felhúzod a lábaidat? Akkor úgy alszol, ahogy az emberek közel fele – a magzati póz ugyanis a leggyakoribb alvási pozíció, elsősorban a nők körében. A szakemberek szerint ez a testhelyzet arra utal, hogy bár kívül keménynek és magabiztosnak tűnsz, valójában nagyon érzékeny vagy: tartasz a sikertelenségtől és a csalódásoktól, ezért több időre van szükséged ahhoz, hogy egy új munkahelyen vagy új párkapcsolatban feloldódj, és igazán boldognak érezd magad!
Tipp: ez a testhelyzet kortól és nemtől függetlenül mindenki számára pihentető lehet, az embrió- vagy magzatpózban ugyanis nem terheled meg sem a derekadat, sem a gerincedet!

0024808_1.jpg ()2. Ha oldalra fordulsz

Ha alvás közben egyenes törzzsel, ám oldalra fordulva fekszel, éjszakánként többnyire zavartalanul pihensz, és nem terheled meg a gerincedet: ez az alvási pozíció egyébként is arra utal, hogy nyugodt és megbízható ember vagy, aki két lábbal áll a földön, és nem ringatja magát hamis illúziókba. Nem hajszolsz elérhetetlen célokat, többnyire elégedett vagy az életeddel! Ha azonban kissé oldalra fordulva, de hason fekszel, nem vagy ennyire realista – a gyorsan megszerezhető örömökre koncentrálsz, a jelennek élsz, ezért a hosszú távra tervezés nem tartozik az erősségeid közé!
Tipp: a gerincedet és a csípődet akkor tudod ebben a pozícióban leginkább ellazítani, ha az alul lévő lábadat kiegyenesíted és picit hátranyújtod, míg a felsőt felhúzod – akár egy puha kispárnát is tehetsz a térdeid közé!

3. Ha háton fekszel

Bár az emberek többsége nem képes egész éjszaka háton feküdni, te mégis így alszol? Ez az alvási pozíció a szakemberek szerint arra utal, hogy lételemed a pörgés, egy pillanatra sem bírsz leállni a munkával, a tanulással és a szórakozással! Ha a karjaidat a fejed fölé emeled alvás közben, ez még inkább jellemző rád: a munkádban és a tanulásban mindig a maximumra törekszel, csak a tökéletesen végrehajtott feladatokkal elégedsz meg, ám ennek ellenére nem érzed nehéznek a mindennapokat. Felszabadult és nyitott vagy, ezért rengeteg ismerőssel és baráttal büszkélkedhetsz.
Tipp: kutatók szerint az összes alvóhelyzet közül ez a póz a legkevésbé pihentető a tested számára – felmérések szerint a háton fekvők alvása felszínes, ráadásul sokszor horkolnak is! Ha mégis csak így tudsz elaludni, tegyél egy puha hengerpárnát a térdeid alá, így tehermentesítheted a gerincedet!

4. Ha hason alszol

Kizárólag hason bírsz elaludni, más testhelyzetben egyáltalán nem jön álom a szemedre? A magzatpóz mellett ez a másik legnépszerűbb alváspozíció, pedig megterheli a gerincet és a nyakat, sőt egy idő után akár derékfájdalmat is okozhat! Ha mégis ebben a pózban alszol, nagy valószínűséggel hatalmas baráti körrel rendelkezel, mert nyitott és szórakoztató személyiséggel rendelkezel. Ennek ellenére időnként eluralkodik rajtad az egocentrizmus: ilyenkor csak magaddal akarsz foglalkozni, és elvárod, hogy mindenki rád figyeljen!
Tipp: hogy a gerincedet és a nyakadat ne terhelje meg annyira ez a pozíció, ne csak a fejed, hanem a hasad alá is tégy egy kispárnát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X