Főoldal > EGÉSZSÉG > Vékony vagy? Nagyobb lehet a mellrák kockázata!

Vékony vagy? Nagyobb lehet a mellrák kockázata!

egészségmellrák
0

Írta:

A Karolinska Intézet kutatói 2818 emlőrákos és 3111 egészséges nő adatait elemezték vizsgálatukban. Mint Jingmei Li vezetőkutató elmondta, “az erőteljesebb testtípus hétéves korban összefüggésben volt a menopauza utáni mellrák kockázatával”. A kutatókat meglepte az elemzés eredménye, mert a nagy születési súly, valamint a felnőttkori túlsúly – mint korábbi vizsgálatok kimutatták – növeli a mellrák valószínűségét. […]

A Karolinska Intézet kutatói 2818 emlőrákos és 3111 egészséges nő adatait elemezték vizsgálatukban.

Mint Jingmei Li vezetőkutató elmondta, “az erőteljesebb testtípus hétéves korban összefüggésben volt a menopauza utáni mellrák kockázatával”. A kutatókat meglepte az elemzés eredménye, mert a nagy születési súly, valamint a felnőttkori túlsúly – mint korábbi vizsgálatok kimutatták – növeli a mellrák valószínűségét.

A mostani kutatás szerint a hétéves korban mért alacsony testtömegindex (BMI) növelte a veszélyesebb, úgynevezett ösztrogénreceptor-negatív típusú tumorok előfordulását is.

A tanulmányt a Breast Cancer Research című szakfolyóirat online kiadásában tették közzé.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

synlab

Allergiás? De mégis mire? (x)

Írta:
0

Az allergiás reakciók jól kezelhetőek, ha tudatában vagyunk saját szervezetünk reakcióinak, ugyanakkor esetenként igen súlyos is lehet, ha nem áll rendelkezésre a megfelelő gyógyszer vagy nem ismerjük fel a jelenséget. Szakértőnkkel, Szász Mátéval, a SYNLAB biológusával beszélgettünk az allergiás tünetek tudatosabb kezeléséről és a lehetséges vizsgálatok elvégzéséről.

Kövess Facebook-on!
X