Főoldal > EGÉSZSÉG > Vulkánkitörés – Maradj fedett helyen!

Vulkánkitörés – Maradj fedett helyen!

légszennyezettséglégzésvulkán
0

Írta:

David Epstein, a WHO szóvivője közölte: a szervezet szakemberei még nem tudták felmérni, milyen mértékben lehet ártalmas az egészségre a vulkáni hamu. A szóvivő azonban jelezte: a hamufelhő mikroszkopikus méretű, belélegzett szemcséi megtámadhatják a tüdőt, és légzési panaszokat okozhatnak. Különösem az asztmában és légúti betegségekben szenvedőket veszélyeztetheti a vulkáni felhő – hívta fel a fegyelmet […]

David Epstein, a WHO szóvivője közölte: a szervezet szakemberei még nem tudták felmérni, milyen mértékben lehet ártalmas az egészségre a vulkáni hamu.

A szóvivő azonban jelezte: a hamufelhő mikroszkopikus méretű, belélegzett szemcséi megtámadhatják a tüdőt, és légzési panaszokat okozhatnak. Különösem az asztmában és légúti betegségekben szenvedőket veszélyeztetheti a vulkáni felhő – hívta fel a fegyelmet az ENSZ szakosított szervezetének a szóvivője. 

Epstein elmondta: a hamufelhő nagy része pénteken a felsőlégköri térségben marad. A WHO szakemberei szorosan nyomon követik a mozgását. Izland déli részét helyenként már hamu borítja – fűzte hozzá.

Forrás: MTI


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X