Főoldal > EGÉSZSÉG > Mi a pollen? – videóval

Mi a pollen? – videóval

allergiapollen
0

Írta:

Az ANTSZ az országban 19 helyen méri a levegő pollenkoncentrációját. Budapesten két mérőállomás dolgozik. A szakemberek  32 növényfajt és 2 gombafajt monitoroznak rendszeresen. A szénanátha a felső légutak folyamatos gyulladása. Szénanátha akkor alakul ki, ha a felső légutakba, orr- vagy szájüregbe allergén (virágpollen) kerül. Az allergén a nyálkahártyát irritálva erős válaszreakciót vált ki, a nyálkahártya pedig […]

Az ANTSZ az országban 19 helyen méri a levegő pollenkoncentrációját. Budapesten két mérőállomás dolgozik. A szakemberek  32 növényfajt és 2 gombafajt monitoroznak rendszeresen.

A szénanátha a felső légutak folyamatos gyulladása. Szénanátha akkor alakul ki, ha a felső légutakba, orr- vagy szájüregbe allergén (virágpollen) kerül. Az allergén a nyálkahártyát irritálva erős válaszreakciót vált ki, a nyálkahártya pedig váladékot termel.

Szakemberek szerint tanácsos naponta ruházatot cserélni, korán reggel szellőztetni, amikor még a levegő pollentartalma alacsony, és az erősen allergén pollenidőszakban lehetőség szerint kevesebb időt tartózkodni a szabad levegőn.

Videónkból további hasznos tippeket tudhatsz meg arról, hogyan védekezz hatékonyan a pollenek ellen:

$video$


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X