Főoldal > EGÉSZSÉG > Savanyúsággal is enyhítheted az allergiás tüneteket

Savanyúsággal is enyhítheted az allergiás tüneteket

allergiagyógymód
0

Írta:

Ugyan a gyógyszerek is igen hatékonyak tudnak lenni, vannak bizonyos természetes gyógymódok, amelyekkel rásegíthetünk az allergiás tünetek enyhítésére.

Nyáron kétszeresen is megnehezítik az allergiások életét a különböző tünetek. A gyógyszerek mellett szerencsére más dolgokkal is enyhíthetünk ezeken, legalábbis egy amerikai belgyógyász és kutatócsapata szerint az alábbi természetes gyógymódok mind sokat számíthatnak.

Ezt együk

Egyes gyulladáscsökkentő ételek segíthetnek az allergiás tüneteken: az ómega-3-ban és ómega-6-ban gazdag ételek, az olajos magvak és halak, illetve az alma, banán, sárgadinnye is ilyenek.

A probiotikus ételek (pl. joghurt, savanyúság) erősítik a bél- és immunrendszert, illetve ezek védekező képességét is.

A méz kétélű fegyver

A mézzel is enyhíthetünk az allergia tünetein, de csak akkor, ha az a közvetlen környékünkről származik. Ekkor ugyanis a szervezet megismerkedik a helyi pollenekkel, és csak enyhe tüneteket produkál. Persze ezzel nagyon körültekintőnek kell lennünk, csak akkor együnk mézet, ha általában nincsenek kifejezetten erős allergiás reakcióink.

Ezeket kerüljük

Az alkoholfogyasztás és a dohányzás ronthat az allergiás tüneteken, csakúgy, mint a füstös helyeken való tartózkodás. Kerüljük az ilyen helyeket, vagy próbáljunk meg minél távolabb tartózkodni a füst forrásától (pl. grill).

Hasznos illatok

A borsmenta- és citromolaj hasznos segítséget nyújthat, ha úgy érezzük, hogy irritált a nyálkahártyánk. Allergiás panaszokra mindkét olaj kiváló, párologtassuk őket rendszeresen. Kerüljük azonban a parfümök használatát és a klóros medencéket.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X