Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 frissítő tipp a nyárra

5 frissítő tipp a nyárra

0

Írta: and

A nyári meleget már mindannyian nagyon vártuk, ám ha tartósan 30 fok felett marad a hőmérő higanyszála, bizony vágyunk a felfrissülésre – legyen az egy hideg limonádé, egy pakolás vagy egy masszázs. Íme öt olyan módszer, melyektől garantáltan nem érzed majd olyan elviselhetetlennek a legforróbb napokat sem! 1. Aroma Fitt masszázs Ez a masszázsfajta az […]

A nyári meleget már mindannyian nagyon vártuk, ám ha tartósan 30 fok felett marad a hőmérő higanyszála, bizony vágyunk a felfrissülésre – legyen az egy hideg limonádé, egy pakolás vagy egy masszázs. Íme öt olyan módszer, melyektől garantáltan nem érzed majd olyan elviselhetetlennek a legforróbb napokat sem!

1. Aroma Fitt masszázs

Ez a masszázsfajta az aromaterápia hatásait ötvözi a test energetikai rendszerének harmonizálásával. Ha az Aroma Fitt masszázst választod, a kezelés során használt illóolaj fajtájától függően jobb lehet a közérzeted, ellazulhatsz, megszabadulhatsz a stressztől és fel is frissülhetsz. Ajánljuk a citromaromát, mert frissítő hatása mellett enyhíti a fejfájást és az esetleges viszérpanaszokat is.

2. Túrós-petrezselymes pakolás

Két evőkanál mézet keverj össze egy evőkanál túróval, és adj hozzá fél csokornyi apróra vágott petrezselyemzöldet. Tehetsz bele egy-két mentalevél-darabkát vagy néhány csepp citromlét is – a frissítő hatás garantált!

3. Gyömbéres-mentás limonádé

Facsarj ki három narancsot, két lime-ot és egy citromot. Adj hozzá a mézet, ízlés szerint, majd hígítsd kb. másfél liter vízzel (keverheted a szénsavas és a -mentes ásványvizet fele-fele arányban). Adj hozzá reszelt gyömbérdarabokat, néhány mentalevelet és jégkockát, majd turmixold le, és hagyd állni egy kicsit. Ez az egyik legfinomabb nyári frissítő!

4. Kávé helyett zöld tea

Kezdd a napod zöld teával! Ez az ital is tartalmaz koffeint, bár valamivel kevesebbet: egy csészényi zöld teában 40 mg található az élénkítő anyagból, ami körülbelül feleakkora mennyiség, mint amit egy kávé elfogyasztásával juttatnál be a szervezetedbe. Ezenkívül a zöld teával bevitt koffein később kezd élénkíteni, ám ez a hatás tovább tart, mint a kávé esetében!

5. Idd forrón a teát!

Ha jártál a Közel-Keleten, vagy Törökországban, biztosan láttad, hogy a helyiek forrón szürcsölik a teát. Ennek egyszerű oka van: a meleg ital elfogyasztása után kimelegszünk, ami egy kicsit felgyorsítja hőleadásunkat. Bár az eredmény nem tart órákig, az a legjobb benne, hogy meg lehet ismételni, így folyamatos felfrissülést nyújt a kánikulában.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X