Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 ok, hogy miért egyél gyömbért

5 ok, hogy miért egyél gyömbért

egészségfogyásfűszergyömbérzsírégetés
0

Írta:

Használd minél gyakrabban ezt a szuperegészséges fűszernövényt!

Melegítsd a tested!

A hideg időben minden nap egy kis gyömbér és máris jobban fogod bírni a zimankót! A gyömbér ugyanis belülről fűt, amit nem csak a gyomrodban, de a bőrödön is érezni fogsz. Reszelj egy kicsit a teádba vagy használd fűszerként, akár a hagyományos ételeknél is. Ne félj, nem rontja el az összhatást, csak különlegesebb ízt kölcsönöz a főztödnek.

Rosszkedvűző

A gyömbér amellett, hogy isteni fűszer, mára elismert gyógynövény is. Összesen 22 féle gyógyászati tulajdonsággal bír. Enyhíti a gyulladásos folyamatokat, a köhögést, csillapítja a lázat, segíti az emésztést, csökkenti a koleszterinszintet, valamint kiváló görcsoldó és hangulatjavító – hogy csak a legfontosabbakat említsük. Fogyassz gyömbérteát, ami garantáltan segít elmulasztani a rossz közérzeted!

Different forms of ginger against a wood worktop, Image: 138569004, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Kívülre is!

Ez az ősi indiai növény kívülről használva igazi bőrápoló csodaszer. Segít bizonyos bőrbetegségek és rossz vérellátás esetén, de bizonyos gombás fertőzések ellen is rendkívül hatékony. Az ókori kínaiak rovarcsípéseket és kisebb sebeket is bedörzsöltek vele, mert csökkenti az égő, viszkető érzést, ezenkívül kiválóan fertőtlenít is.

Másnaposság ellen

Ha bulizni készülsz – ami ráadásul jelentős alkoholfogyasztással jár – vigyél magaddal néhány kis szelet gyömbért, amit elrágcsálhatsz két pohár ital között. Az alkoholt ugyan nem bontja le, de megelőzheted vele a másnapi gyötrő fejfájást.

Végtagfájdalmakra

Ha a hideg időben előjönnek a reumás panaszaid, vagy csak megerőltetted magad edzésen és fájnak az ízületeid, készíts magadnak egy forró, gyömbéres fürdőt! Forrázd le a reszelt gyömbért és öntsd a fürdővizedhez. Maximum húsz percig ülj a kádban, majd a fájó végtagjaidat dörzsöld be a megmaradt reszelt gyömbérrel. Jó melegen takarózz be, és maradj így egész éjszaka!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X