Főoldal > EGÉSZSÉG > 7 ok, hogy miért barátkozz

7 ok, hogy miért barátkozz

barátságegészségkapcsolatmotivációsegítség
0

Írta: and

1. Tovább élsz Egy időseket érintő vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik rendszeres éltek szociális életet, találkoztak barátaikkal, 22 százalékkal csökkent a halálozási esélyük. Nincs ez másképp a fiatalabb korosztálynál sem, így már csak ezért is érdemes olykor kimozdulnod otthonról, és találkoznod a barátnőiddel. 2. A barátok csökkentik a stresszt A munka vagy a család folyamatos […]

1. Tovább élsz

Egy időseket érintő vizsgálat kimutatta, hogy azok, akik rendszeres éltek szociális életet, találkoztak barátaikkal, 22 százalékkal csökkent a halálozási esélyük. Nincs ez másképp a fiatalabb korosztálynál sem, így már csak ezért is érdemes olykor kimozdulnod otthonról, és találkoznod a barátnőiddel.

2. A barátok csökkentik a stresszt

A munka vagy a család folyamatos stressz alatt tart. Ezért jó, ha van kéznél egy barátnő. Egy jó kis beszélgetés akár telefonon, akár egy kávé mellett felér egy pszichoterápiával, és máris sokkal nyugodtabbnak érzed magad, ha kibeszéled a problémáidat.

3. Motiválnak az egészséges étkezésben

Szeretnél változtatni eddigi étkezési szokásaidon? Vond be barátaidat is, így közösen sokkal jobban tudjátok motiválni egymást. Csapjatok olykor egy közös, az egészség jegyében fogant vacsit, és megoszthatjátok egymással tippjeiteket is.

baratok2.jpg ()4. Motiválnak a sportban

Nemcsak az étkezésben, hanem a sportolásban is nagy motiváló ereje lehet a barátaidnak. Hidd el, ha közösen mentek le egy edzésre a konditerembe, az sem fog akadályt jelenteni, ha a téli hidegben kell kimenned, vagy pedig kora reggel kell felkelned. Esetleg csatlakozz egy hasonló érdeklődésű csoporthoz., például ha futni szeretsz, csatlakozz egy futóklubhoz!

5. Könnyebb leküzdeni a mellrákot

Egy kutatás szerint azok a mellrákban szenvedő nők, akik mellett végig kitartottak közeli barátaik, sokkal nagyobb eséllyel élték túl a betegséget. Így egy jó barátságnak konkrétan gyógyító hatása is van.

6. Kevésbé leszel hajlamos a depresszióra

Akármelyik korosztályba is tartozol, az, hogy vannak közeli barátaid, csökkenti a depresszió kialakulásának kockázatát. Ezt több kanadai tanulmány is kimutatta. Mindebből az következik, hogy a barátokkal és rokonokkal való jó viszony megőrzi lelked egészségét.

7. A barátok segítenek

Ha épp teljesen el vagy havazva, mindig jól jön egy közeli barát. Ha kell, elhozza a gyereket az iskolából, vagy megsétáltatja a kutyádat. Plusz az egészségedre is figyel, például, ha egy buliban már a tizedik szál cigit akarod elszívni, vagy spiccesen akarsz a volán mögé ülni, óva int, hogy inkább ne tedd.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X