Főoldal > EGÉSZSÉG > A színek ereje gyógyír minden bajra

A színek ereje gyógyír minden bajra

színszínlélegzésszínterápiaszínvizualizációvíz
0

Írta: and

A színeknek olyan speciális elektromágneses rezgése van, ami különösen nagy hatással van szervezetünkre. A színgyógyászat legrégibb formája volt, hogy naponta több percet töltöttek el a napfényben úgy, hogy szemüket nem takarták el semmivel, hiszen a napfény a spektrum összes színét tartalmazza, ez az éltető energia pedig így hat ránk legjobban. Ma már több módszer is […]

A színeknek olyan speciális elektromágneses rezgése van, ami különösen nagy hatással van szervezetünkre. A színgyógyászat legrégibb formája volt, hogy naponta több percet töltöttek el a napfényben úgy, hogy szemüket nem takarták el semmivel, hiszen a napfény a spektrum összes színét tartalmazza, ez az éltető energia pedig így hat ránk legjobban. Ma már több módszer is ismert a színterápiában, melyeket te magad is kipróbálhatsz.

Színvizualizáció

Rendszeresen alkalmazva ez egy nagyon hatásos módszer. Először is relaxálj. Képzeletben jelenítsd meg, hogy a kiválasztott színt felhő formájában növekszik egészen addig, amíg kellemesen beburkolja a tested és a lelked, így feltölt pozitív energiával.
Nyugodtan elképzelhetsz bármit, léggömböt, színes vizet, színes levegőt, bármit, amitől nyugalmat érzel. Mindezt addig, amíg csak jól érezed magad a saját kis felhődben. Ha úgy érzed már elég lesz, szépen lassan, ne kapkodva, gondold el, hogy a színfelhőd egyre kisebb lesz, csak akkor nyisd ki a szemed, ha eltűnt.
Rövid ideig vizualizálhatod a fő szín kiegészítő színét is, ez fokozhatja a hatást.

szin2.jpg ()Színes anyagok, mint szűrők

Ez egy nagyon egyszerű módszer. Nincs is másra szükség hozzá, mint egyszerű pamut, vagy selyem anyagra. Mielőtt belekezdesz a gyakorlatba, vegyél le minden színes ruhadarabot, hogy ne zavarják meg a kezelésre kiválasztott terápiás színt. Keress egy meleg, világos helyet, ahol kényelmesen le tudsz feküdni, és takard be egész tested a kiválasztott színű anyaggal. Így lazíts húsz percig.
A mindennapokban ugyanígy használhatjuk szűrőként a megfelelő színű ruhadarabjainkat is, azoknak is ugyanolyan hatása lehet szervezetünkre.

Színlélegzés

Ez is egy nagyon egyszerű gyakorlat, hiszen levegő mindenütt van. Lélegezz ritmikusan. A belégzés és a kilégzés hosszúsága tőled függ, de legyen egyenletes. A gyakorlatot csak akkor kezdd el, ha már nyugodtan tudsz koncentrálni a légzésedre, mégpedig úgy, hogy minden belégzésnél képzeld el, hogy a választott szín fénynyaláb formájában behatol a testedbe és elönti azt tetőtől talpig.
Ha használsz kiegészítő színt, azt kilégzésnél képzeld el úgy, hogy a talpadon hatol be és a fejed tetejéig áramlik. Ha ez nem sikerül, próbáld meg úgy, hogy az első öt percben a fő színt lélegzed, és ezután térsz át a kiegészítő szín lélegzésére.

Víz színezése

Az ivóvizet is hatásos gyógyszerré változtathatjuk a színek segítségével. Legjobb, ha megfelelő színű üvegeket szerzel be. Az is megfelel, ha csak színtelen üveged van, ezt tekerd be a kezeléshez kiválasztott színű papírral, vagy fóliával. Ha az elkészült színes üveget megtöltötted vízzel, tedd ki az ablakba 6-8 órára. Nem szükséges hozzá erős napsütés, anélkül is feltöltődik. Igyál belőle naponta három pohárral.

Néhány szín, amire szükséged lehet

Fejfájás, migrén, álmatlanság, szemproblémák, kimerültség kezelésére: indigókék és arany
Nátha kezelésére: narancssárga és kék
Asztma, feszültség, gyomorfekély kezelésére: kék és narancssárga
Immunerősítésre: türkiz és vöröses narancssárga


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X