Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyítsd magad drágakő-akupresszúrával

Gyógyítsd magad drágakő-akupresszúrával

akupresszúradrágakőfájdalomcsillapításgyógyítás
0

Írta: and

Az akupresszúra a talpon, fülön és a test más tájain található meridiánokhoz tartozó pontok stimulálása. Ezek a pontok mind egy-egy szervünkhöz kapcsolódnak, ingerlésükkel ezekre a szervekre hathatunk. A kristály-akupresszúra lényege, hogy a hagyományos akupresszúra hatásait a kristályok különleges tulajdonságaival fokozzuk. Ezek a kövek mind gyógyító energiával rendelkeznek, ezt használja ki a terápia. Vásárláshoz tudnod kell, […]

Az akupresszúra a talpon, fülön és a test más tájain található meridiánokhoz tartozó pontok stimulálása. Ezek a pontok mind egy-egy szervünkhöz kapcsolódnak, ingerlésükkel ezekre a szervekre hathatunk.

A kristály-akupresszúra lényege, hogy a hagyományos akupresszúra hatásait a kristályok különleges tulajdonságaival fokozzuk. Ezek a kövek mind gyógyító energiával rendelkeznek, ezt használja ki a terápia.

Vásárláshoz tudnod kell, hogy az akupresszúrás drágakő rudak egyik vége hegyes, a másik pedig tompa, de ez nem lehet törött vagy lekerekített.

Fejfájás és migrén enyhítésére

Sajnos nem minden fejfájás enyhíthető ezzel a módszerrel, de ha melléküreg-gyulladásról, vagy migrénről van szó, nagy mértékben enyhíthetők a tünetek.

Kövek: ametiszt, aventurin, hegyikristály

Legkönnyebben a kézen lévő ponttal javíthatjuk a helyzetet. Zárd össze az ujjaidat. A hüvelykujj és a kézfej közötti barázda kiemelkedő végére kell helyezni a kristályt. Ha megtaláltad a pontot, akkor lazítsd el a kezed, és hagyd ott a kristályod 2-3 percig. Végezz rajta enyhe körkörös masszírozó mozdulatokat. A kezelést mindkét kézen el kell végezni.

kristaly2.jpg ()Menstruációs fájdalmak ellen

A minden hónapban rád törő görcsös fájdalmak megkeseríthetik életed, de a fájdalomcsillapítók mellett nem árt, ha kipróbálod az akupresszúrát is.

Kövek: rózsakvarc, fluorit, ametiszt, heliotrop

A görcsök csillapításához a talpadon lévő, nemi szervekhez kapcsolódó területet kell kezelned. Ez a sarok belső részén található. Keresd meg a kristállyal az ezen a területen lévő érzékeny pontokat, és masszírozd őket. Sokat segíthet, ha mindkét lábadon elvégzed a masszázst.

Depresszió, idegesség enyhítésére

Enyhe vagy közepes depresszió és feszültség esetén nagyon jó hatású ez a kezelési módszer. Hetente 1-2 alkalommal végezd el, és meglátod, sokkal jobban fogod érezni magad.

Kövek: ametiszt, rózsakvarc, rutilkvarc, szodalit

Ebben az esetben két pontot kell masszíroznod a füleden. Kezdd a fül külső részén lévő barázda alján. Ez a depresszió elleni pont. A kristály csúcsát körülbelül harminc másodpercig kell ezen tartanod. Ezután csúsztasd a követ felfelé a barázdában, majd állítsd meg a közepén. Ez lesz a nyugtató, harmonizáló pont. Ezt is masszírozd néhány másodpercig.

Nátha, arcüreg gyulladás kezelésére

Sok kellemetlenséget okozhat a fájdalmas arcüreg, a folyó orr, vagy a tüsszögés. Ezek a tünetek mind enyhíthetők és gyógyíthatók akupresszúra segítségével.

Kövek: heliotrop, fluorit, hegyikristály

Itt több, az arcon elhelyezkedő pontot kell stimulálni a gyógyulásért. Először tapintsd ki a két orrcimpa fölötti gödröt, ezeket a pontokat kell harminc másodpercig nagyon enyhén nyomni a kristály végével. Majd haladj felfelé az orr két szélén. Középtájon lesznek a következő masszírozandó pontok. Itt is pihentesd a köveket kis ideig, végül az orr fölötti pont következik a két szemöldök között. Itt a kő tompa végét kell alkalmaznod. Ezt a betegség ideje alatt naponta többször is alkalmazhatod, segít kiüríteni az üregeket.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X