Főoldal > EGÉSZSÉG > Gyógyulj a virágok erejével!

Gyógyulj a virágok erejével!

cseppesszenciagyógyításnövényVirágterápia
0

Írta: and

Mi a Bach-virágterápia? Dr. Edward Bach angol orvos által 1930-ban kifejlesztett módszer a testre és szellemre egyaránt ható holisztikus gyógymód. A vadvirágokból és növényekből 38, vízben és alkoholban oldott esszencia készül, melyeket évtizedek óta sikerrel alkalmazzák különböző testi és lelki betegségek kiegészítő kezeléseként. Ezek a növényi kivonatok közvetlenül hatnak a lelkiállapotra, így egy személyre szabott […]

Mi a Bach-virágterápia?

Dr. Edward Bach angol orvos által 1930-ban kifejlesztett módszer a testre és szellemre egyaránt ható holisztikus gyógymód. A vadvirágokból és növényekből 38, vízben és alkoholban oldott esszencia készül, melyeket évtizedek óta sikerrel alkalmazzák különböző testi és lelki betegségek kiegészítő kezeléseként.

Ezek a növényi kivonatok közvetlenül hatnak a lelkiállapotra, így egy személyre szabott esszenciakeverékkel hatékonyan orvosolható például a stressz, az önbizalomhiány, a menstruációs fájdalmak és a lelki betegségek. Működési elve sokban hasonlít a homeopátia „hasonlót a hasonlóval gyógyítani” szabályához: dr. Bach megfigyelései szerint bizonyos növények és betegségek rezgése azonos. A Bach virágterápia képes aktiválni az öngyógyító erőket, segítségükkel könnyen azonosítható a betegség valódi oka.

A Bach terapeuták szerint ezt mindig a lélekben kell keresni és feloldani, így a betegség, mint egy tünet figyelmeztet a harmónia megbomlására. A gyógyító folyamat elsősorban a lelki állapottal foglalkozik és ezen keresztül képes a testi problémákat is befolyásolni.

Bach-cseppek

cseriszilva330.jpg ()Ha a virágterápiát választod, először egy személyes konzultáción vehetsz részt, ahol egy képzett szakember segít kiválasztani és összeállítani a problémádnak megfelelő keveréket. A személyre szabott cseppeket otthon, meghatározott dózisban kell fogyasztani.

Nagy előnye, hogy nem tartalmaz virágport, így allergiások is nyugodtan szedhetik, valamint túladagolni sem lehet. A kezelések alkalmával visszaáll a test és lélek harmóniája, mélyebbé válik az önismeret, és javul a közérzet. Hatásos kiegészítője lehet méregtelenítő kúráknak, masszázs terápiáknak, valamint gyakran használják akut stresszes panaszoknál, kineziológiai kezeléseknél.  

Hirtelen fellépő problémákat (fejfájás, hirtelen sokk) is hatékonyan orvosolhatsz. Ha épp nincs időd elrohanni egy személyes konzultációra, a nyugaton nagy népszerűségnek örvendő Elsősegély cseppek (Rescue Remedy) már a magyar patikák nagy részében is megtalálhatóak (www.ronapatika.hu, www.ave-maria-gyogyszertar.hu).  

Virágesszenciák a kozmetikumokbanvvadgeszt330.jpg ()

Dr. Bach tudományát a hétköznapi rutin részévé is teheted: Bach-virágterápiás kozmetikumokkal is érzékelhető változást érhetsz el. A növények jótékony hatása a bőrön keresztül érvényesül az aromaterápiához hasonlóan, így a reggeli készülődés közben a pozitív lelki állapotodért is tettél valamit.

A különböző esszenciákkal kiegészített szappanok segíthetnek, hogy például pszichés túlfeszítettség esetén is a lehető legjobb teljesítményt nyújthasd a munkahelyeden, vagy aggodalmaidat legyőzve élvezhesd az életet.

Wellness Cafe tipp: Cseresznyeszilva szappan a higgadtságért, Vörös vadgesztenye szappan az önállóságért (www.myropolium.hu)

A terápiát nem csak te élvezheted, a szelíd gyógymódot már házi kedvenceken is sikerrel alkalmazzák fájdalomcsillapításra vagy akár stresszoldásra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X