Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 tipp a tavaszi fáradtság ellen

4 tipp a tavaszi fáradtság ellen

étkezésfáradtságmozgástavaszváltozás
0

Írta: and

A tavasz kezdetére rendszerint kimerülnek energiatartalékaink, a szeszélyes időjárástól pedig fáradtnak és nyúzottnak érezzük magunkat. Egy kis odafigyeléssel azonban hamar formába lendülhetsz! Edd fittre magad! A jó idő beköszöntével egyre több friss, szezonális zöldség és gyümölcs közül válogathatsz. A mirelit pult helyett tehát irány a piac! A hazai zöldségek előnyben részesítésével nemcsak egészségedet, de a […]

A tavasz kezdetére rendszerint kimerülnek energiatartalékaink, a szeszélyes időjárástól pedig fáradtnak és nyúzottnak érezzük magunkat. Egy kis odafigyeléssel azonban hamar formába lendülhetsz!

Edd fittre magad!

A jó idő beköszöntével egyre több friss, szezonális zöldség és gyümölcs közül válogathatsz. A mirelit pult helyett tehát irány a piac! A hazai zöldségek előnyben részesítésével nemcsak egészségedet, de a környezetet is óvod. A magas C-vitamin-tartalmú retek például kiváló társad lehet a fáradtsággal vívott harcban. Többek között A- és B-vitamint, káliumot, foszfort is tartalmaz, valamint  antibakteriális és gombaölő hatása miatt a szervezet méregtelenítéséhez is hozzájárul. A gyümölcsök közül igazi jolly joker a banán: magnézium – és káliumtartalma nyugtatja az idegeket, a benne található B-vitamin pedig a fáradtságra kiváló gyógyír.

Ebédszünet után sem fogsz leereszteni, ha friss, könnyű ételeket pakolsz a tányérodra. A köles, a bulgur és a teljes kiőrlésű gabonák fontos vitaminokkal töltik fel a szervezetet és sokkal könnyebben emészthetőek, mint a hagyományos krumpli köret.

tavaszicikk.jpg ()Kávé helyett

Ha úgy érzed, leragadnak a szemeid, ne rögtön a kávé után nyúlj! A zöld tea amellett, hogy tele van antioxidánssal és számos egészségvédő hatással rendelkezik, a fáradtság érzetet is segíthet kiküszöbölni. A teákban található koffein lassabban szívódik fel, mint a kávéban lévő, így hosszabb ideig biztosítja az energikusságot. Igazi különlegeség a rengeteg értékes tulajdonsággal rendelkező fehér tea. Régen az örök élet elixírjének tekintették ezt a ritkaságot, mivel az egyik legmagasabb antioxidáns tartalommal rendelkező fajta. Amellett, hogy javítja a koncentráló képességet és frissíti az elmét, az öregedés folyamatát is lassíthatod egy-egy csésze elkortyolásával.

Arra érdemes figyelni, hogy a különböző teák, kávék vizet vonnak el a szervezetből, így mindig igyál utána egy nagy pohárral. Ha teheted, cseréld le a szokásos ásványvizedet oxigénnel dúsított változatra. Sokkal energikusabb leszel tőle!

Irány a szabad!

Az első napsugarak biztos téged is kicsalogatnak a szabadba. A tavasz a legjobb időszak arra, hogy nagyokat kirándulj. A téli fényhiánytól kialakuló mélabút percek alatt elűzheted egy kiadós sétával. A fáradtság és fásultság egyik legjobb ellenszere a mozgás: a vér oxigénszintje megemelkedik és sokkal jobb kedved kerekedik. Egy kis séta még akkor is belefér, ha megerőltető edzésekhez nincs kedved vagy időd.

Változtass!

A természettel együtt változz te is! Vágass új frizurát, próbálj ki egy új hajszínt vagy ajándékozd meg magad egy tarka sállal! Az újdonságok mindig frissítőleg hatnak.
A hagyományos tavaszi nagytakarítással vagy lomtalanítással nemcsak a lakásod, de a lelked is rendezettebb és könnyebb is lesz. Nézd át a felhalmozódott kacatokat, ruhákat, régi újságokat, és válj meg mindattól, melyeket nem használsz. Rengeteg jótékonysági szervezet örömmel veszi azokat a használati tárgyakat és ruhákat, melyek jó állapotban vannak. Ha pedig a környezetedet rendbe hoztad, rengeteg energiád fog felszabadulni, ráadásul a jótékonykodásért járó jóleső érzéssel is gazdagodhatsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X