Főoldal > EGÉSZSÉG > Az egészség és fiatalság 4 titka

Az egészség és fiatalság 4 titka

antioxidánsegészségfiatalságkoenzimresveratrolzsírsav
0

Írta: and

Resveratrol Növényekben előforduló polifenol vegyület. Legnagyobb mennyiségben a vörös szőlőben, a vörösborban és a szőlő magjában található, de az áfonyában is fellelhető, legyen az bármilyen színű. Nem elenyésző a kakaó, a jó minőségű étcsokoládé és a mogyoró resveratrol tartalma sem. Rendkívül erős egészségvédő hatással rendelkezik, így segíthet megelőzni a daganatos betegségek kialakulását, és egyes kutatások […]

Resveratrol

Növényekben előforduló polifenol vegyület. Legnagyobb mennyiségben a vörös szőlőben, a vörösborban és a szőlő magjában található, de az áfonyában is fellelhető, legyen az bármilyen színű. Nem elenyésző a kakaó, a jó minőségű étcsokoládé és a mogyoró resveratrol tartalma sem.

fiatalsagegy.jpg ()Rendkívül erős egészségvédő hatással rendelkezik, így segíthet megelőzni a daganatos betegségek kialakulását, és egyes kutatások szerint gátolja a tumor fejlődését is. Kutatások szerint fogyasztása csökkentheti a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, védelmet nyújt a rossz koleszterin ellen, valamint ez érelmeszesedés kockázatát is csökkenti.

Wellness Cafe tipp: Resveratrol komplex kapszula (drogériákban és gyógyszertárakban, 4450 Ft)

Omega-3 zsírsav

A legjobb egészségvédő omega-3 zsírsavak a különböző halfajtákban rejlenek, mint a lazac, az ajóka, a szardínia, a hering és a tonhal. Ezek mellett omega-3 zsírsavak találhatók a lenmagban, a tökmagban, a szőlőmagban, a szezámmagban és az extra szűz olívaolajban is.
Bár omega-3-at a szervezetünk nem képes önmaga előállítani, mégis nagyon fontos a szervezet egészséges működéséhez. Javítja a látóhártya és az agysejtek működését, védi az érfalakat, segít a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának megelőzésében, és egészségesen tartja bőrünket is.

Wellness Cafe tipp: TEVA Halolaj kapszula (gyógyszertárakban és drogériákban, 2195 Ft.)

Antioxidánsok

Antioxidánsok minden zöldségben és gyümölcsben megtalálhatóak valamilyen formában és mennyiségben. Ezek az anyagok képesek a szervezetben lévő káros szabadgyököket befogni, és megsemmisíteni, ezzel védve azt. A káros szabadgyököket teszik felelőssé a korai öregedésért, a szív és érrendszeri megbetegedésekért, és többek között a rák kialakulásáért is. Ha megfelelő mennyiségű antioxidánst viszel be a szervezetedbe, azzal csökkentheted ezeknek a problémáknak a kialakulását, valamint erősítheted immunrendszered is.

Wellness Cafe tipp: Flavin 7+ Prémium kapszula (gyógyszertárakban és drogériákban, 5100 Ft.)

fiatalsagketto.jpg ()Koenzim Q10

Ez az enzim létfontosságú a sejtek energiatermelésében. Szervezetünk 25-30 éves korunkig maga állítja elő, de ezután a Q10 szintünk csökkenésnek indul. Amellett, hogy vitaminok és nyomelemek segítségével szervezetünk is előállítja, szardíniával, lazaccal, marhamájjal és tojással is bevihetjük. Legnagyobb szerepe a szabadgyökök lekötésében van, amivel meggátolja a rákos sejtek szaporodását, de képes megelőzni a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását és a vérrögök képződését. Jótékony hatással van asztmás és allergiás betegségeknél, valamint a cukorbetegség kezelésében is. Döntő szerepe van az öregedési folyamatok gátlásában, az elhízás, valamint az Alzheimer-kór kezelésében.

Hiánya elsősorban stressz és fokozott igénybevétel, valamint gyógyszerek szedése következtében alakul ki, így mivel korunk előrehaladtával amúgy is csökken a szintje, nem árt pótolni azt.

Wellness Cafe tipp: Dr. Theiss Coenzíme Q10 kapszula (gyógyszertárakban és drogériákban, 4170 Ft.)

Ne hagyd lankadni a libidót!

Nem kívánod a szexet? Kattints!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X