Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 kérdés az álmokról

10 kérdés az álmokról

álomcélkitűzésmegvalósításstratégiavágy
0

Írta: and

1. Valóban a saját álmod az, amiről álmodozol? Sok szülő beleplántálja gyermekébe saját meg nem valósult álmait. Aztán a gyermek felnőttként csodálkozik azon, hogy bár azt a munkát végzi, amit elképzelt, mégsem érzi jól magát benne, vagy nem tud előrelépni. Csak a saját álmunkat vagyunk képesek teljes mértékben megvalósítani. Válassz tehát személyes álmot magadnak! 2. […]

1. Valóban a saját álmod az, amiről álmodozol? Sok szülő beleplántálja gyermekébe saját meg nem valósult álmait. Aztán a gyermek felnőttként csodálkozik azon, hogy bár azt a munkát végzi, amit elképzelt, mégsem érzi jól magát benne, vagy nem tud előrelépni. Csak a saját álmunkat vagyunk képesek teljes mértékben megvalósítani. Válassz tehát személyes álmot magadnak!

2. Világosan látod az álmodat?  Minden megvalósult álom alapja az, hogy lásd előre a célt, vagyis legyen egy víziód róla. Így álmodta meg Disney is a cégbirodalmát. Képzelj el minden részletet!

alomcikk1.jpg ()3. Tudod kontrollálni azokat a körülményeket, amik szükségesek ahhoz, hogy elérd az álmodat? Életünkben sok minden történik váratlanul. Ha engeded, hogy a váratlan események irányítsák a sorsodat, nagyon valószínű, hogy soha nem éred el azt, amit szeretnél. Vedd kezedbe az események irányítását!

4. Van benned szenvedély az álmoddal kapcsolatban? Ha igen, akkor képes vagy mindent megtenni a megvalósításáért. A szenvedély az élet mozgatórugója. Találd meg életed szenvedélyét, és azt állítsd álmaid középpontjába!

5. Van stratégiád az álmod megvalósítására? A nagy dolgok nem egyik napról a másikra történnek. Fontos, hogy megtervezd álmaidat a legapróbb részletekig!

6. Megvannak a kapcsolataid ahhoz, hogy megvalósítsd az álmodat? A 21. század nem kedvez a magányos farkasoknak. Fontos, hogy meghatározd: kik segíthetnek elérni céljaidat és győzd meg őket, hogy nekik is fontossá váljon támogatni téged!

7. Hajlandó vagy megfizetni az álmod árát? Lehetséges, hogy le kell mondanod valamiről azért, hogy elérd az célodat. Talán el kell adnod a házadat, vagy nem veheted meg az új autódat, de az is lehet, hogy nem lesz szabadidőd jó ideig. Légy kész áldozatokat hozni!

alomcikk2.jpg ()8. Elég kitartás van benned ahhoz, hogy elérd az álmod? Róma sem épült fel egy nap alatt. Minden nap tenned kell valamit álmod megvalósulásáért. A folyamat hosszú évekig is eltarthat. Légy kitartó!

9. Élvezed azt, hogy álmod megvalósulásáért dolgozol? Ha maga a folyamat nem okoz elégedettséget, akkor előbb-utóbb feladod.  Élvezd, amit csinálsz nap mint nap!

10. Az álmod másokat is szolgál? Ha az álmod nem segíti a többiek életét, munkáját, akkor önző cél csupán. Úgy tudod mozgósítani saját belső erőforrásaidat és a körülötted lévő embereket, ha nekik is jelent valamit az, amiről álmodsz. Álmodj hát olyat, ami másokat is támogat!

Fotók: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X