Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 kérdés a Kolon-hidroterápiáról

6 kérdés a Kolon-hidroterápiáról

béltisztításhidroterápiakúraméregtelenítés
0

Írta: and

1. Mit okozhat a rossz bélműködés? Szervezeted egészséges működése nagymértékben függ az emésztőrendszer állapotától, és a betegségek első jelei leggyakrabban az emésztőrendszerben jelentkezhetnek.A stresszes, mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás miatt kialakulhat a rossz emésztés és a szteroid tartalmú gyógyszerek, az antibiotikumok túlzott mértékű fogyasztása felboríthatja a bélbaktériumok egyensúlyát. Így a szervezetben olyan káros kórokozók, gombák […]

1. Mit okozhat a rossz bélműködés?

Szervezeted egészséges működése nagymértékben függ az emésztőrendszer állapotától, és a betegségek első jelei leggyakrabban az emésztőrendszerben jelentkezhetnek.
A stresszes, mozgásszegény életmód, a helytelen táplálkozás miatt kialakulhat a rossz emésztés és a szteroid tartalmú gyógyszerek, az antibiotikumok túlzott mértékű fogyasztása felboríthatja a bélbaktériumok egyensúlyát. Így a szervezetben olyan káros kórokozók, gombák telepedhetnek meg, amelyek egy egészséges bélrendszerben nem fordulnak elő. Ennek hatására az immunrendszer védekezőképessége gyengülhet, zavart szenvedhet a folsav, a biotin, a K-és B-vitamin háztartás, felerősödhetnek az erjedési, bomlási folyamatok, ezáltal fokozódhat a mérgező anyagok termelődése és felszívódása.

2. Mit jelent a Kolon-hidroterápia?

A vastagbél vízterápiájának is nevezett módszert Amerikában fejlesztették ki, anyagcsere- és emésztőrendszeri betegségek kezelése céljából, és azóta is sikerrel alkalmazzák a belek tisztítására, gyógyítására. Az eljárás alapja az évszázadok óta alkalmazott beöntés, amely segíti a bélflóra illetve a bél nyálkahártyájának regenerálódását.

3. Hogyan történik a béltisztítás?

A kb. 1 órás időtartamú Kolon-hidroterápiás ülést mindig szakorvos végzi, zárt rendszerű és modern géppel, amelynek segítségével a vastagbelet egy szűrt, tiszta, váltakozó hőmérsékletű, ózonnal átbuborékoltatott gyógyvízzel töltik fel. A váltakozó hőmérséklet nagyon jó hatással van a bélrendszer működésére, a bél teljesen kiürül, megnyugszik a bélhártya és eltávoznak a mérgek. A kezelés kiegészülhet hasi masszázzsal és hasi pakolással is, hogy minél kellemesebb, hatékonyabb legyen. A terápia szinte fájdalommentes, steril és nem okoz nagyobb kényelmetlenséget, mint a hagyományos székletürítés.

kolon2.jpg ()4. Milyen problémákra hatásos?

A Kolon-hidroterápia hatékonyan alkalmazható emésztési- és májműködési zavarokra, puffadásra, hasi görcsökre, bőrproblémákra, fáradékonyságra, fejfájásra, émelygés vagy alvászavar ellen, illetve allergiás tünetek csökkentésére.
A hidroterápia segítségével erősödik az immunrendszer, nő a szellemi és fizikai aktivitás, s nem utolsósorban javíthatja a fogyókúrás programok hatékonyságát.

5. Hány alkalom szükséges?

A terápia időtartama egyéntőt és panasztól függ, de általában heti 2-3 kezelés szükséges a vastagbél teljesen kitisztulására, majd esetleg 2-3 havonta 1-2 tisztítókúra.
A kezelés után általános megkönnyebbülés és javulás várható, ám a módszer nem végezhető otthon, kizárólag orvosi felügyelet mellett.

6. Mit kerüljek a kúra alatt?

A módszer hatásos az emésztőrendszer működésének helyreállítására, ám rostdús táplálkozás és rendszeres mozgás is szükséges a megfelelő eredmény eléréséhez. Igyekezz száműzni étrendedből a fehér lisztből készült ételeket, az állati eredetű zsiradékokat, a finomított cukrot, a húsféléket, valamint édesség, alkohol vagy kávé fogyasztása sem javasolt a kúra alatt.

Epilálás – 8 tévhit, amit el kell oszlatnunk!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X