Főoldal > EGÉSZSÉG > Ismerd fel a makacs bőrbetegségeket!

Ismerd fel a makacs bőrbetegségeket!

bőrbetegségekcémapikkelysömörvitamin
0

Írta: and

Mi a pikkelysömör? A Magyar Dermatológiai Társulat tájékoztatása szerint a psoriasis, ismertebb nevén pikkelysömör az egyik leggyakrabban előforduló, hazánkban mintegy 200 ezer embert érintő genetikai eredetű autoimmun betegség. A genetikus hajlam önmagában nem okoz pikkelysömört, ahhoz, hogy kialakuljon, a veleszületett hajlam mellett külső környezeti hatások is szükségesek. A kiváltó ok egyénenként eltérő, általában fellángolást okoznak […]

Mi a pikkelysömör?

A Magyar Dermatológiai Társulat tájékoztatása szerint a psoriasis, ismertebb nevén pikkelysömör az egyik leggyakrabban előforduló, hazánkban mintegy 200 ezer embert érintő genetikai eredetű autoimmun betegség. A genetikus hajlam önmagában nem okoz pikkelysömört, ahhoz, hogy kialakuljon, a veleszületett hajlam mellett külső környezeti hatások is szükségesek. A kiváltó ok egyénenként eltérő, általában fellángolást okoznak a lázas betegségek, a gyulladásos folyamatok, a hormonális tényezők, a helytelen táplálkozás, a túlzott stressz és egyes gyógyszerek mellékhatásai is. A psoriasis krónikus és hosszantartó betegség, a bőr, a körmök illetve ritkább esetekben a nyálkahártya, az ízületek, a szív- és érrendszer megbetegedését is okozhatja.

Enyhe formában is rombolja az életminőséget

A tünetekből a bőrgyógyász egyszerűen, szövettani vizsgálat nélkül diagnosztizálja a pikkelysömört. A tipikus előfordulási helyek a hajas fejbőr, a végtagok felszíne és a körmök, az elváltozások viaszfehér, vaskos pikkelyhez hasonlító pörkök, vagy élénkvörös, csomós foltok, amelyek sajnos hajlamosak a kiújulásra. Gyakran a körmön is megjelennek apró, pontszerű gödröcskék, amitől a köröm deformált és fénytelen lesz. A pikkelysömör ugyan nem fertőz, ám kellemetlen, fájdalmas megjelenése miatt a beteg életét rendkívül megkeserítő bőrbetegség.

Gyógyulás a természet esszenciáival

A patikákban várhatóan június elejétől kapható majd egy új pikkelysömör elleni termékcsalád. Az újra forgalomba kerülő készítményt az elmúlt évtizedekben számos országban kutatták, és a klinikai vizsgálatok bebizonyították, hogy a psoriasis tünetei szteroidok és egyéb mellékhatások nélkül, 80 % feletti sikerrátával enyhíthetőek. A formula 90%-ban gyógynövényeket tartalmaz, és kiválóan helyettesíti a kortikoszteroidokat alkalmazó hormonális kezeléseket, így mellékhatások nélkül teszi lehetővé a tartós állapotjavulást, illetve kisgyermekek, várandós nők számára egyaránt használható. 

borbeteg2.jpg ()

Gondosan összeválogatott természetes összetevőket, vitaminokat és nyomelemeket tartalmaz az intenzív bőrápoló krém, amelyet minden nap használhatsz. Rendkívül hatékony és természetes ápolója a száraz, érzékeny, irritált ekcémás vagy pszoriázisos bőrnek. A termékcsalád kínálatában sampont, testápoló balzsamot, tusfürdőt is találsz. 

A gyógynövényből készült natúr kozmetikumok színezék, illetve illatanyagmentesek, és jó eredménnyel alkalmazhatók a gyulladt, sebes, hámló bőrbetegségek ellen. A termékekben lévő magas karotin, C-vitamin, klorofill és egyéb növényi hatóanyagok természetes antibiotikus, sebgyógyulást és vérzéscsillapítást elősegítő hatásúak. 

Az ekcéma tünetmentesíthető

A kevésbé súlyos bőrbetegségek közé tartozik az ekcéma, ami általában viszketéssel jár és az immunrendszer működési egyensúlyának felborulása miatt alakul ki. A zavart külső (vegyi anyagok) és belső (stressz) tényezők egyaránt okozhatják, és rendszerint hullámokban jelentkezik.  Az ekcéma ismert tünetei a bőrvörösség, a hámló, gyulladt foltok és az erősen viszkető, száraz bőr, amely a vakarás miatt megvastagodik.

Az ekcémát nem csupán külső hatások, hanem pszichés állapot is előidézheti, különösen akkor, ha a szervezetet állandó stressz éri. A leggyakrabban érintett területek csecsemőkorban az arc, a fejbőr, később a térdhajlat, a könyökhajlat, a nyak, de a tünetek gyakorlatilag bárhol felbukkanhatnak.

Az ekcéma elleni krém szűrt, ellenőrzött tisztaságú vízből készül. Színezék- és illatanyagmentes, és olyan anyagokat tartalmaz, amelyek a bőrre kedvező hatást gyakorolnak, valamint gyorsítják a tünetek elmúlását, a sebek gyógyulását. A krémet a nap folyamán bármikor használhatod, ám érdemes fürdés után bekenned vele az érintett testrészeket. 

A zsírfoltot nem hagyó készítmény hatékony segítséget nyújthat a kis kiterjedésű helyi bőrproblémák kezelésére. Megszünteti a makacs viszketést, így elősegíti a szövetek regenerálódását és az immunrendszer egyensúlyának helyreállítását. A krémben lévő 2QR nevű komplex hatóanyag védi a bőrt a külső, káros környezeti hatásoktól, és támogatja a természetes gyógyulási folyamatokat. A termék nem tartalmaz szteroidokat, bőrgyógyászok által tesztelt és gyermekek bőrén is alkalmazható. 

borbeteg3.jpg ()Fogyassz minél több vitamint

A bőrbetegségek megfelelő, orvos által irányított gyógykezelése mellett nagyon fontos a helyes táplálkozás. A parajban, a sóskában, a céklában, a káposztában, a zellerben, a barackban, a sóskában, a paradicsomban vagy a zellerben található A-vitamin köztudottan hámvédő, nagy mennyiségű E-vitamint pedig a csírás magvak, a tökmag, a mák, a kapor, a mandula és a dió tartalmaznak. Pikkelysömör vagy ekcéma esetén fogyassz minél több nyomelemet (króm, szelén, cink), D-vitamint, tengeri halakat, zöld növényeket és natúr müzlit.

Wellness Cafe tipp: A tünetek enyhítése érdekben száműznöd kell étrendedből a húst, a cukrot, az állati zsírokat és az alkoholt is.

Visszafolytott gyönyör


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X