Főoldal > EGÉSZSÉG > Csípésriadó! Így védekezz a fullánkosok ellen!

Csípésriadó! Így védekezz a fullánkosok ellen!

csípésnyárrovarvédekezés
0

Írta:

Szúnyogok Idén még nem lepett el minket a szúnyoginvázió, de két évvel ezelőtt szinte ki sem lehetett menni a szabadba anélkül, hogy ne szereztünk volna egy halom szúnyogcsípést. Szerencsére a hazánkban élő szúnyogok nem veszélyesek, de csípésük igen kellemetlen: viszket, felduzzad és bevörösödik. Így védekezhetsz: Szerezz be az ablakokra szúnyoghálót, és ha kimész a szabadba, […]

Szúnyogok

rovar2.jpg ()Idén még nem lepett el minket a szúnyoginvázió, de két évvel ezelőtt szinte ki sem lehetett menni a szabadba anélkül, hogy ne szereztünk volna egy halom szúnyogcsípést. Szerencsére a hazánkban élő szúnyogok nem veszélyesek, de csípésük igen kellemetlen: viszket, felduzzad és bevörösödik.

Így védekezhetsz: Szerezz be az ablakokra szúnyoghálót, és ha kimész a szabadba, öltözz fel rendesen, illetve használj szúnyogriasztó készítményt.

Ha már megcsípett: Pár nap alatt magától is elmúlnak a csípések, de ha nem bírod a viszketést, szerezz be a gyógyszertárban hűsítő, nyugtató krémet.

Méhek

A méhcsípés sokkal több veszélyt hordoz magában, mint egy szúnyogé – ráadásul ezek az állatok még a legkeményebb telet is túlélik, A méhek egyébként csak akkor csípnek, mikor veszélyben érzik magukat, de elég egy óvatlan lépés ahhoz, hogy a fullánkjuk belénk fúródjon. Ez különösen azokra jelent veszélyt, akik allergiásak a méhcsípésre – náluk fulladás, nehéz légzés, sőt, akár halál is előfordulhat.

Így védekezhetsz: Húzz magadra lenge, hosszú ruhákat, ne hagyd szabadon se a lábad, se a karod, sőt, a legjobb, ha sapkát is húzol, hiszen a méhek sokszor a hajba keverednek bele.

Ha már megcsípett: Távolítsd el a fullánkot egy csipesszel, így megakadályozhatod, hogy még több méreg jusson a szervezetedbe. Ha allergiás vagy, azonnal fordulj orvoshoz!

Darazsak

A darazsak augusztusban és szeptemberben érzik magukat a legjobban, és mindenre, ami édes vagy ragadós, rászállnak. Bizony sokszor előfordul, hogy egy-egy fullánkos beleszáll az édes üdítős dobozba, amit később, ha nem figyelünk, könnyen meg is ihatunk. A darazsak ráadásul a méhekkel ellentétben egy-egy szúrás után még a fullánkjukat sem veszítik el, hanem máris készen állnak egy újabb csípésre.

rovar3.jpg ()Így védekezhetsz: Ha észrevettél egy darazsat, próbálj meg nyugodt maradni és ne mozogj. Mielőtt beleiszol a dobozos üdítőbe, mindig győződj meg arról, nincs-e benne egy darázs.

Ha már megcsípett: Ha allergiás vagy a darázscsípésre, fordulj azonnal orvoshoz.

Legyek

Szerencsére a legyek nem olyan veszélyesek, mint a darazsak vagy a méhek, de nagyon idegesítőek és zavaróak tudnak lenni. Ahogy megéreznek valamit, aminek erősebb illata van, azonnal rászállnak és megrohamozzák.

Így védekezhetsz: Hogy az ételeket ne szállják meg a legyek, takard le őket egy vékony anyaggal. Helyezz el a házban légycsapdákat és szerezz be egy légycsapót is.

Hotel Bonvino Wine & Spa – Éld át Badacsonyt!

Ha nyaralásra, hosszú útra készül

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!

Sport vagy sör? Jöhet mindkettő!

Vigyázz, kész, fesztivál!

9 remek tipp, miért érdemes elutaznod Hévízre


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X