Főoldal > EGÉSZSÉG > Tuti tippek fáradtság ellen

Tuti tippek fáradtság ellen

étkezésfáradtságiváslevertségnövénysétatanácszene
0

Írta: and

Reggelizz! Nem győzzük hangsúlyozni a reggeli fontosságát. Ha rostban gazdag gabonafélékkel kezded a napot, tuti elkerülöd, hogy már délelőtt kidőlj a fáradtság miatt, rád törjön a farkaséhség, és mindenféle édességet kelljen bevetned, hogy kicsit feltornázd a vércukorszinted. Mindezek mellett a rost segít abban, hogy a munkádra is jobban tudj koncentrálni. Fogyaszd elosztva a kávét! Nem […]

Reggelizz!

Nem győzzük hangsúlyozni a reggeli fontosságát. Ha rostban gazdag gabonafélékkel kezded a napot, tuti elkerülöd, hogy már délelőtt kidőlj a fáradtság miatt, rád törjön a farkaséhség, és mindenféle édességet kelljen bevetned, hogy kicsit feltornázd a vércukorszinted. Mindezek mellett a rost segít abban, hogy a munkádra is jobban tudj koncentrálni.

Fogyaszd elosztva a kávét!

faradtsag3.jpg ()Nem kell rögtön reggel bedobnod egy termosznyi kávét. Vidd magaddal a munkahelyedre, és óránként kortyolgass belőle egy keveset. Ezzel megelőzöd, hogy azonnal a csúcsra pörögj, de onnan gyorsan zuhanórepülésbe is kezdj. Az egyenletes kávézás azonban segít, hogy a figyelmed egyenletes maradjon.

Egyél gyakrabban!

Jobb többször kevesebbet enni, mint kevés alkalommal, de sokat. Egyrészt a gyomrunkat kevésbé terheljük meg vele, valamint ha 3-4 óránként fogyasztunk valami könnyűt, az biztosítja, hogy a vércukorszintünk ne fogjon padlót, így a rosszkedv és a fáradtság is elkerül minket.

Igyál minél több vizet!

A fáradtság egyik leggyakoribb oka a dehidratáció. Sokszor csak akkor iszunk pár kortyot, ha már szomjasak vagyunk, pedig naponta 2-2,5 liter folyadékra szükségünk van. A megoldás: minden órában hajts le egy pohár vizet, így elkerülöd a kiszáradás okozta figyelemzavart.

Fogyassz fekete teát!

Egy friss tanulmány szerint a fekete teában lévő koffein és L-teanin csökkenti a szellemi fáradtságot, éberebbé tesz, ráadásul a kortizol nevű stresszhormon mennyiségét is csökkenti a szervezetedben.

Tégy növényt az asztalodra!

Furcsának tűnhet, de egy amerikai kutatás kimutatta, hogy azok a dolgos emberek – főleg nők – akiknek volt egy zöld növény az asztalukon, sokkal jobban és hatékonyabban tudtak a munkájukra koncentrálni, mint azok, akik csupasz asztalon voltak kénytelenek tevékenykedni. Nem nagy beruházás, és még jól is mutat.

faradtsag2.jpg ()
Sétálj 10 percet!

Elég, ha az ebédszünetedből lecsippentesz 10 percet, de meg fogod látni, hogy egy kis sétától délután sokkal energikusabb leszel.

Dobj be valami zenét!

Ha már félig kábultan ülsz az asztalnál, és a kávé is fogyóban van, dobd fel a fülhallgatót, és hallgass egy kis pörgős zenét. Ez éberebbé tesz, egyúttal jobban tudsz a munkádra is koncentrálni.

Irány Zalakaros – Meríts erőt a természet csodáiból!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X