Főoldal > EGÉSZSÉG > Élénkíts egészségesen!

Élénkíts egészségesen!

citrusélénkítésginzenggyömbérpezsgéspörgés
0

Írta: and

A krónikus fáradtság miatt ilyenkor sokkal több kávét, fekete teát, kólát, energiaitalt fogyasztunk, pedig természetes módon is felpörgethetjük magunkat, úgy, hogy közben szervezetünk egészségéről is gondoskodunk. Ginseng A ginseng az egyik leghatékonyabb természetes élénkítő, megszűnteti a kimerültséget. Növeli mind a fizikai, mind a szellemi teljesítőképességet. A ginzenozidok a stressz miatt jelentkező tüneteket is megszűntetik. Tabletta […]

A krónikus fáradtság miatt ilyenkor sokkal több kávét, fekete teát, kólát, energiaitalt fogyasztunk, pedig természetes módon is felpörgethetjük magunkat, úgy, hogy közben szervezetünk egészségéről is gondoskodunk.

Ginseng

A ginseng az egyik leghatékonyabb természetes élénkítő, megszűnteti a kimerültséget. Növeli mind a fizikai, mind a szellemi teljesítőképességet. A ginzenozidok a stressz miatt jelentkező tüneteket is megszűntetik. Tabletta és tea formájában is fogyasztható. Ha porából teát készítünk, akkor a helyes adagolás egy bögrényi vízhez egy kávéskanál ginsengpor. Tíz hétnél hosszabb alkalmazása nem ajánlott, minimum egy hónapos szünetet kell tartani.

Citrusok

elenk2.jpg ()A sok C-vitamint tartalmazó citrusfélék élénkítő hatásúak. Egy pohár citromos-narancsos-grapefruitos italtól érezhetően sokkal energikusabbá válunk. Ráadásul kitűnően erősítik az immunrendszert, amely a mostani megfázásos időszakban egyáltalán nem elhanyagolható. Nemcsak fogyasztva élénkítőek, a citrusolajjal történő zuhanyzás is kitűnően frissít.

Zöld tea

A zöld tea a kávé legjobb helyettesítője. Ugyanolyan élénkítő hatást vált ki, de fokozatosan szívódik fel, így egyenletes lendületet ad a nap további részére. Azoknak is bátran ajánljuk, akiknek a szíve nem bírja a kávét. A koffein a zöld tea csersavtartalma miatt lassabban szívódik fel, így nem terheli túl a szervezetet. Mellékhatás nélkül serkenti a teljesítőkészséget és a koncentrációt. 3 perc áztatás elegendő, különben fanyarrá válik.

Borsmenta

A borsmenta koffeinmentes tea, mégis egy bögrével elszürcsölve igazi energialöketet ad a naphoz. Élénkíti a központi idegrendszert, miközben nem pörget úgy túl, mint egy erős fekete tea vagy egy energiaital. Segíti a koncentrációt, így egy fárasztó munkanapon vagy tanuláskor gyors segítséget nyújt. Hosszú ideig, nagy adagban fogyasztva azonban ez is veszélyes, mivel látási zavarokat okozhat. Olaját érdemes párologtatni, mert nemcsak a légutakat tisztítja, hanem elevenít és a feszültséget is oldja. 

Zabpehely

A hivatásos sportolók, főleg ha kifejezetten fáradt időszakuk van, a zabpehelyre esküsznek. Nem véletlen, mivel fokozatosan felszívódó szénhidrátként hamar és sokáig ad energiát. Nemcsak fizikai, szellemi munkát végzőknek is ajánljuk, mivel támogatja az idegrendszert és segít leküzdeni a kimerültség bármely fajtáját. Felhasználási módja igen változatos, lehet müzli, zabkása, fasírt vagy sütemény alapanyaga, főzelék sűrítője, de a panír helyettesítőjeként is finom és egészséges.

Kavard fel a port és nevess!

Fedezd fel a powerfruit erejét!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X