Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 tuti gyógytea, hogy egészségesebb légy

4 tuti gyógytea, hogy egészségesebb légy

borsmentacsalánegészséggyógyteakamillamacskagyökér
0

Írta:

Teázni nyáron is érdemes, főleg ha valamilyen tuti gyógyteáról van szó, próbáld ki a legjobbakat!

1. Csalántea az allergia ellen

A csalán gyulladáscsökkentő hatással bír, ráadásul olyan vegyületek találhatóak benne, melyek enyhítik az allergiás tüneteket is, így jelentősen csökkenthetik az allergiás időszak alatti kellemetlen tüsszögést, könnyezést.

Így készítsd el!

Forralj fel negyed liter vizet, majd önts le vele egy púpozott teáskanál szárított csalánlevelet. Hagyd állni a készítményt negyed órát, majd szűrd le. Cukorral nem érdemes ízesíteni, magában kortyold el.

2. Kamilla a stressz ellen

Egy amerikai tanulmány szerint azok, akik napi szinten ittak kamillateát, sokkal kevésbé voltak stresszesek, mint azok, akik mellőzték a kamilla fogyasztását. A kamilla ugyanis olyan összetevőket tartalmaz, melyek nyugtatólag hatnak az idegrendszerre, így ha feszültnek érzed magad, gyógyszer helyett kortyolj el egy csészével.

Így készítsd el!

Forrázz le 1 csésze forrásban lévő vízzel 1-2 evőkanál szárított kamillavirágzatot. Hagyd állni körülbelül 10 percig, majd szűrd le, és kész is. Ízesítés nélkül, magában fogyaszd.

tea2.jpg ()

3. Macskagyökér a nyugodt alvásért

A macskagyökér az agyban egy olyan vegyület szintjét növeli, mely biztosítja a nyugodt és kiegyensúlyozott alvást, így érdemes elalvás előtt elfogyasztanod belőle egy csészényi teát.

Így készítsd el!

Forrázz le 3 dl vízzel 1-2 teáskanálnyi összevágott macskagyökeret, hagyd állni 8-10 percig, majd szűrd le.

4. Borsmenta a gyomorfájás ellen

A borsmenta nemcsak felfrissít, de az emésztést is elősegíti, így nehezen emészthető ételek után kiváló, és a haspuffadás is megelőzhető vele.

Így készítsd el!

Két teáskanálnyi szárított borsmentát forrázz le 1 csészényi forró vízzel, majd 5-7 perc után szűrd le.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X