Mártogass friss zöldségeket Sokak unalmasnak és íztelennek tartják a zöldségeket, pedig ezek az egyik legbiztosabb vitaminforrásaink. Hogy többször megkívánd őket, bolondítsd meg az alábbi szósszal, ezzel kiválthatod a zsírokban és üres kalóriákban gazdag tortillachipset és annak mártását. Az A- és C-vitaminokban bővelkedő nassolnivaló elkészítése gyors és egyszerű, ezért hamar a kedvenceddé válhat. Hozzávalók A mártáshoz […]
Mártogass friss zöldségeket
Sokak unalmasnak és íztelennek tartják a zöldségeket, pedig ezek az egyik legbiztosabb vitaminforrásaink. Hogy többször megkívánd őket, bolondítsd meg az alábbi szósszal, ezzel kiválthatod a zsírokban és üres kalóriákban gazdag tortillachipset és annak mártását. Az A- és C-vitaminokban bővelkedő nassolnivaló elkészítése gyors és egyszerű, ezért hamar a kedvenceddé válhat.
Hozzávalók A mártáshoz
brokkoli ¾ csésze zsírszegény natúr joghurt
bébirépa koriander
zeller ½ teáskanál chili por
fokhagyma
Elkészítés
Elkészítése nem igényel különösebb hozzáértést: a mártás hozzávalóit egyszerűen keverd el, majd fogyaszd az előre felvágott zöldségekkel.
Gyümölcsös minipizza
Készíts gyülölcsbomba minipizzát az alábbi recept segítségével, ezúttal nem lesz utána lelkiismeret-furdalásod.
Hozzávalók
tönkölybúza tortilla
1/3 csésze málna/eper lekvár (cukor nélkül)
ricotta sajt
málna
szeder
fekete áfonya
Elkészítés
Helyezd a tortillákat a sütőlapra, majd kend meg a tetejüket lekvárral. Kb. 10 percig melegítsd a sütőben, míg a lapok át nem sülnek kissé, így azok ropogósabbá válnak. Utána vedd ki őket, és várd meg, míg ki nem hűlnek egy kicsit. Tegyél rájuk ricottát és gyümölcsöket, majd a maradék lekvárral kend meg őket. Végül vágd fel őket apró szeletekre, és kínálhatod is a vendégeknek.
Guava puding
Egy különleges és igazán finom puding, ami nem utolsó sorban szív-barát is.
Hozzávalók
¼ csésze kukoricakeményítő
4 csésze guavalé
¼ csésze barna cukor
2 tk. citromlé
6 ek. zsírszegény natúr joghurt
6 ek. pirított mandula
Elkészítés
Egy tálban keverd simára a kukoricakeményítőt és a guavalé negyedét, majd tedd félre. A maradék guavát hevítsd fel, szórd bele a cukrot, majd forrald, amíg az fel nem oldódik benne. Vedd lejjebb a hőfokot, és add hozzá az előzőleg elkevert elegyet. 5-6 perc keverés után csepegtess bele citromlevet. Végezetül merd ki pudingos tálakba, majd fedetlenül tedd a hűtőbe, és hagyd állni 3-4 órát. Díszítésnek szórd meg a tetejét egy kis pirított mandulával.
Gyümölcsös fondü
Igazán egyszerű recept, nem kell hozzá más, csak étcsokoládé és pár gyümölcs. Igazi vendégváró falatok, az édesszájúak non plus ultrája, és még egészséges is! Olvaszd meg a csokoládét – a legjobb, ha fondü készletet használsz, mert akkor végig híg marad –, majd mártogasd bele a gyümölcsöket. Ha hidegen szeretnéd fogyasztani, tűzdelj fel egy hurkapálcára például epreket, csepegtesd rá az étcsokit, és tedd a hűtőbe. Várd meg, míg megszilárdul, és már eheted is!