Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 lépés, hogy vegetáriánus legyél

5 lépés, hogy vegetáriánus legyél

étrendvegavegetáriánuszöldség
0

Írta: and

Készíts listát és ellenőrizd kétszer! Ha csak azért akarsz vegetáriánus lenni, mert hallottad, hogy néhány híresség is az, gondold át még egyszer a dolgot. Először is készítsd egy listát az okokról, amiért ezt az étrendet akarod követni. Ez segíteni fog abban, hogy lásd, valóban elkötelezett vagy-e a vegetarianizmus felé, ugyanis a váltás nem kevés erőfeszítésedbe […]

Készíts listát és ellenőrizd kétszer!

Ha csak azért akarsz vegetáriánus lenni, mert hallottad, hogy néhány híresség is az, gondold át még egyszer a dolgot. Először is készítsd egy listát az okokról, amiért ezt az étrendet akarod követni. Ez segíteni fog abban, hogy lásd, valóban elkötelezett vagy-e a vegetarianizmus felé, ugyanis a váltás nem kevés erőfeszítésedbe fog kerülni. Továbbá a lista összeállítása után később átgondoltan tudsz majd válaszolni a kérdésre, miért is lettél vegetáriánus.

Alaposan olvass utána a témának!

Először is érdemes konzultálnod a kezelőorvosoddal, áttekinteni a saját és a családod kórtörténetét, ugyanis a vegán táplálkozás gyakran szójában gazdag. (Például emlőrák esetén a túl sok szója fogyasztása káros lehet, mivel az ösztrogénhez hasonló hatást fejt ki a szervezetedben.) Másodszor, mielőtt belefognál a dologba, tanuld meg pontosan mit és hogyan kell csinálnod, min kell változtatnod. Ez valószínűleg sok idődbe és erőfeszítésedbe fog kerülni, ha minden címkét ellenőrizni akarsz, és meg akarod találni azokat az ételeket, amelyek teljes mértékben megfelelnek az új étrendednek. Hozzá kell szoknod, hogy mindig elolvasd a címkéket a termékeken, be tudd azonosítani melyik összetevő pontosan mit is jelöl, hogy így biztosan tisztában legyél azzal, melyik étel tartalmaz rejtett állati összetevőket.

vega2jo.jpg ()Tanulj meg vegetáriánus ételeket készíteni!

A vegetáriánus étrend tervezést és előkészítést igényel, így érdemes beszerezned pár vega szakácskönyvet, vagy recepteket keresgélned az interneten. Miután megtaláltad azokat az ételeket, amiket a leginkább szeretsz, és rendszeresen el is tudsz készíteni, sokkal könnyebb lesz a bevásárlás is.

Szabadulj meg a kísértéstől!

Rendezd be a konyhádat vega módon. Nem csak az fontos, hogy kidobáld a nem vegetáriánus ételeket, hanem az is, hogy feltöltsd a hűtődet és az éléskamrádat rengeteg egészséges, vega étellel. Továbbá, amikor étteremben eszel, mindig említsd meg a pincéreknek rendelés előtt, hogy vegetáriánus vagy, így rögtön ilyen jellegű ételeket fognak ajánlani.

Kérj segítséget!

Fontos, hogy megbizonyosodj arról, hogy a vegetáriánus étrend, amit követsz, kellőképpen kiegyensúlyozott. Ez azt jelenti, hogy elegendő fehérjét, vitamint és ásványi anyagot juttatsz a szervezetedbe. Érdemes ezért időről időre felkeresni egy dietetikust, aki az igényeidnek megfelelően segít az étrend összeállításában.

Így segítsd a méregtelenítést és az emésztést!

Vásárolj úgy, ahogy Neked a legjobb! Új online drogéria indult!

Hidratálás belülről: A gyönyörű és egészséges bőr egyik titka


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X