Főoldal > EGÉSZSÉG > Szebbek az átlagnál a súlyos endometriózisban szenvedő nők

Szebbek az átlagnál a súlyos endometriózisban szenvedő nők

betegségszépvonzó
0

Írta:

Őszi védelem, kívül-belül Olasz kutatók megfigyelték, hogy a súlyos endometriózissal küzdő

Őszi védelem, kívül-belül

Olasz kutatók megfigyelték, hogy a súlyos endometriózissal küzdő nők többnyire feltűnően csinosak, ami arra késztette őket, hogy utánajárjanak, vajon nem ugyanazok a jellemzők vezetnek-e a csinos külsőhöz, mint amik ehhez a fájdalmas nőgyógyászati problémához.

A vizsgálat során a kutatók az endometriózis súlyos változatával küzdő nők 31 százalékát sorolták a vonzó vagy nagyon vonzó kategóriába, míg a betegség enyhébb változatában szenvedőknek csupán 8, az endometriózis nélküli nőknek pedig mindössze 9 százalékát.

A vizsgálat során két férfi és két női orvos értékelte a  kísérletben résztvevő nők vonzerejét, majd az alanyokkal a szexuális előéletükkel kapcsolatban is kitöltettek egy kérdőívet. Az eredmények azt mutatták, hogy a komoly endometriózissal küzdő nőket vonzóbbnak találták a megkérdezettek, emellett ezek a nők többnyire korábban kezdtek el szexuális életet élni, ami arra utalhat, hogy már tizenévesen is az átlagnál vonzóbbak lehettek.

szep2.jpg ()Amint azt a kutatást vezető dr. Paolo Vercellini, a milánói Universita degli Studi szülész-nőgyógyásza a Fertility and Sterility című lapban kifejtette, előfordulhat, hogy a kiemelkedően nőies megjelenés ugyanannak a fizikai jellemzőnek az eredménye, ami a súlyos endometriózis kialakulásához is vezet. Mivel a nőies megjelenés a magas ösztrogénszinttel hozható kapcsolatba, talán az endometriózisért is ez a hormon a felelős.

Endometriózis esetén a normális esetben csak a méh belső felszínén jelentkező méhnyálkahártya-szövet a méh üregén kívül is megtalálható. Mindez igen erős medencetájéki fájdalmat és vérzést okozhat. A jelenség a nők nagyjából 5-10 százalékát érinti, bár igazán súlyos formája szerencsére ennél is ritkább.

Forrás: Medipress

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X