Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 tuti tipp: így küzdj meg a növekedő élelmiszerárakkal

5 tuti tipp: így küzdj meg a növekedő élelmiszerárakkal

drágaélelmiszerolcsóspórolás
0

Írta: and

A folyamatosan növekvő élelmiszerárak komoly kihívást jelenthetnek, ha minden nap tápanyagokban gazdag &eacute

A folyamatosan növekvő élelmiszerárak komoly kihívást jelenthetnek, ha minden nap tápanyagokban gazdag ételt szeretnél fogyasztani. Mit kell tenni abban az esetben, ha egészséges és ízletes fogásokat szeretnél elérhető áron? Íme 5 hatékony módszer, amit érdemes kipróbálnod, ha magas minőségű és alacsony árú termékekre vágysz!

1. Keresd a hús alternatíváit

Talán nyilvánvaló számodra, mégis sokan elfelejtik, hogy ha a húst növényi fehérjeforrásokkal helyettesíted, mint amilyen a rozs, a bab és a lencse, azáltal jelentősen redukálhatod a költségeidet. Csökkentsd le heti két-három alkalomra a “húsevő” napokat, a többiben nézz fehérjében gazdag, vegetáriánus alternatívák után.

2. Felejtsd el az előre csomagolt ételeket

A dobozos, fagyasztott készételek, pizzák és burritók nem csak tele vannak felesleges, feldolgozott cukorral, zsírral és sóval, hanem általában drágábbak is, mint a friss hozzávalók felhasználásával készült, házi készítésű ételek. Éppen ezért érdemes ezeket kiiktatni az étrendedből.

olcso2.jpg ()3. Válassz a bevinni kívánt tápanyag szerint

Rostot akarsz bevinni? Olcsó rostforrás például a feketebab. Szeretnéd feltölteni a fehérjeraktáraidat? Vegyél konzerv tonhalat. Ha előre gondolkodsz és listát készítesz, azáltal elkerülheted, hogy olyan ételeket vásárolj, amire nincsen szükséged, csak hirtelen felindulásból dobnád be őket a bevásárlókocsiba.

4. Tartósítsd a szezonális gyümölcsöket és zöldségeket

Ha nagyobb mennyiségben vásárolsz, általában olcsóbban jutsz hozzá az ételhez, azonban az egészséges gyümölcsök és zöldségek még azelőtt megromlanak, mielőtt el tudnád fogyasztani őket. Ilyenkor a házi befőzés és tartósítás olcsó és egészséges módszer arra, hogy idénygyümölcsöket fogyassz egész évben.

5. Használd fel a kuponokat

A legnagyobb szupermarketeknek mindig vannak különféle kedvezményes kuponjai, amelyeket a következő vásárlásnál fel lehet használni. Tedd el ezért ezeket, és ne felejtsd otthon a legközelebbi bevásárlás előtt, így ugyanis akár kicsit drágább, ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszereket is beszerezhetsz kedvezőbb áron.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X