Főoldal > EGÉSZSÉG > A kávé újabb pozitív hatásait fedezték fel

A kávé újabb pozitív hatásait fedezték fel

kávé
0

Írta:

Egy új tanulmány szerint lehetséges, hiszen a koffein segítségével az agy a pozitív jelenté

Egy új tanulmány szerint lehetséges, hiszen a koffein segítségével az agy a pozitív jelentéstartalmú szavakat pontosabban és gyorsabban ismeri fel – számol be egy új kutatásról a newsmaxhealth.com.

A német kutatok ugyanakkor leszögezték, hogy megállapításaik negatív és semleges jelentéstartalmú szavakra nem mutattak ki hasonló hatást.

Azt már korábbi tanulmányok is kimutatták, hogy a koffein növeli a központi idegrendszer aktivitását, és ugyanúgy növeli az agyi aktivitást egyszerű feladatok megoldása közben.

A Ruhr Egyetem kutatói Lars Kuchinke vezetésével jelen tanulmányukban azt vizsgálták, hogy milyen kapcsolat van a koffein és az olyan érzelmi eltérések között, mint bizonyos érzelmek tárgyakkal való összekapcsolása.

Az eredmények azt mutatták, hogy a 200 milligramm koffein (két-három csésze kávé) elfogyasztása után 30 perccel elvégzett feladatokban jobb lett a résztvevők szófeldolgozása, mint koffein nélkül volt, de csak a pozitív jelentéstartalmú szavak esetében, amit így gyorsabban és pontosabban ismertek fel. A negatív és a semleges jelentéstartalmú szavak esetében azonban nem mutattak ki ilyen összefüggést.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X