Főoldal > EGÉSZSÉG > Ébredj, királylány! A legjobb élénkítő ételek télre

Ébredj, királylány! A legjobb élénkítő ételek télre

táplálkozás
0

Írta: and

Teljes kiőrlésű gabonafélék A rostokban gazdag teljes kiőrlésű gabonafélék segítenek, hogy

Teljes kiőrlésű gabonafélék

A rostokban gazdag teljes kiőrlésű gabonafélék segítenek, hogy energiaszinted néhány órán keresztül nagyjából állandó legyen. A zab különösen hasznos, mivel tele van energetizáló, stresszoldó B-vitaminokkal. A legjobb, ha egy adag fehérjével, például egy pohár zsírszegény tejjel együtt dobod be.

Tojás

Szintén remek B-vitamin forrás – ez a vitamincsalád többek között a táplálék energiává alakításában segíti a szervezetet. Ráadásul remek fehérjeforrás, mely az izmok fejlődésére van hatással. Tartasz a tojás zsír- és energiatartalmától (1 db nagyjából 70 kcal)? Készítsd a reggeli rántottát egy egész tojásból és 2-3 tojásfehérjéből!

Diófélék, magvak

A diákcsemege nem véletlenül kapta a nevét: a diófélékből és szárított gyümölcsökből álló keverék a tanulásban megfáradt diákok legjobb segítőtársa. A magnéziumhiány alaposan megcsapolja az energiádat, a diófélék pedig a legjobb forrásai ennek az ásványi anyagnak! A dióban ezen kívül rengeteg a kálium, a cink és a vas. A brazil dió (paradió) szeléntartalma pedig az egyik legjobb hangulatjavító, ha mértékkel fogyasztod.

ebredj2.jpg ()Lencse

A hüvelyesek rosttartalma magas, ezenkívül többféle B-vitamin, vas, magnézium, kálium, cink, kalcium és réz is van bennük. A lencse egyszerre látja el szénhidrátokkal és fehérjékkel a szervezetet, viszont alacsony a zsír- és a kalóriatartalma is.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Wellness magazinban!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X