Főoldal > EGÉSZSÉG > Nem minden antioxidáns gyógyít

Nem minden antioxidáns gyógyít

betegségegészség
0

Írta:

Utazás és VitalExpo kiállítás a HUNGEXPO-n (x) Utazás kiállítás március első h&

Utazás és VitalExpo kiállítás a HUNGEXPO-n (x)

Utazás kiállítás március első hétvégéjén[x]

Az antioxidánsokat úgy tartják számon, mint ami számos egészségügyi probléma kialakulásának kockázatát csökkenti, ezért sokan esznek például fekete áfonyát vagy étcsokoládét.

Korábbi kutatások kimutatták, hogy a C-vitaminban gazdag étrend csökkenti a stroke, az E-vitamin pedig a demencia kialakulásának kockázatát. Ezek azonban nem tértek ki az antioxidánsokban gazdag étrend egészségügyi hatásaira.

Jelen tanulmányba közel 5500, 55 éves és annál idősebb korú felnőttet vontak be, akiknek a vizsgálat kezdetekor nem volt mentális problémájuk. Táplálkozási szokásukra vonatkozó kérdőívet töltettek ki velük, majd 14 éven keresztül nyomon követték őket.

Étrendjük alapján három csoportba osztották őket: alacsony, közepes és magas antioxidánstartalmú ételeket fogyasztók. A vizsgálat periódusa alatt 600 résztvevőnél alakult ki demencia és ugyanennyien estek át stroke-on. Az eredmények tekintetében azonban nem igazolódtak az antioxidánsok jótékony hatásai. Ez annak is lehet az oka, hogy sokan kávé és tea által viszik be a legtöbb flavonoidot szervezetükbe, ami nem fejt ki kellő védelmet az említett betegségek ellen.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X