Főoldal > EGÉSZSÉG > Itt a legújabb, leghatékonyabb méregtelenítő!

Itt a legújabb, leghatékonyabb méregtelenítő!

betegségegészségtáplálkozás
0

Írta:

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan! Mindenki számára ismert tény, hogy a

Böjtölj és méregteleníts okosan és hatékonyan!

Mindenki számára ismert tény, hogy a környezetszennyezés, a túlzott alkoholfogyasztás és az egészségtelen táplálkozás káros hatással van az egészségre. Ám arról már ritkábban hallunk, hogy a különböző cukrozott italok, a mesterséges adalékanyagok, egyes illat- és tisztítószerek, no és a gyógyszerek (köztük a fogamzásgátló tabletták is!) károsíthatják a májat.

A méregtelenítés valójában nem más, mint szerveink, különösképpen májunk munkájának megkönnyítése, a káros anyagok és szabadgyökök semlegesítésére tett kísérlet. A tisztulás folyamatának sok típusa van: némelyek igen kemény munkát és lemondásokat követelnek, míg más módszerek játszi könnyedséggel kivitelezhetők. Utóbbi megoldásra jó például szolgálhatnak egyes méregtelenítő termékek – a bennük rejlő máriatövis gyógynövény kivonatának köszönhetően. A méregtelenítést így másodpercek alatt megoldjuk, de a mozgástól és az egészséges táplálkozástól ez esetben sem tekinthetünk el!

Apropó, máriatövis…

A természetben évezredek óta fellelhető ez a gyógynövény, amelynek hatóanyagát ma már az orvostudomány is célzottan alkalmazza a káros anyagok semlegesítésére. Hozzájárul a máj és epe egészségének megőrzéséhez, a májsejtek normális regenerációjához, elősegíti a szervezet számára toxikus anyagok eltávolítását. Sőt, emésztőrendszerünk működését is serkenti! A nyár közeledtével nem árt belekezdeni egy méregtelenítő kúrába, így segítve elő a formás alakot, a jó közérzetet és az emésztőrendszer megfelelő működését.

mariatovis.jpg ()Egy két hónapos méregtelenítési programot úgy képzeljünk el, mintha pajzzsal vennénk körül májunkat – létfontosságú szervünk hálás lesz érte. „Vannak olyan élethelyzetek, amikor kiemelten fontos lehet szervezetünk méregtelenítő funkcióinak segítése azzal, hogy odafigyelünk az étkezéseinkre és az életmódunkra. Különösen érdemes ezt megfontolniuk például azoknak, akik munkájuk során gyakran kerülnek kapcsolatba festékekkel, vegyszerekkel. Ilyen szempontból veszélyeztetett foglalkozásúak a szobafestők, autószerelők, borászok, de a testépítők és kozmetikai szolgáltatóiparban dolgozók is. Akik rendszeresen szednek valamilyen gyógyszert, mindig konzultáljanak a kezelőorvosukkal, mielőtt szervezetük megsegítése érdekében méregtelenítő kúrába kezdenek ” – tanácsolja Györki Niké dietetikus.

Wellness Cafe tipp: A kiegyensúlyozott, zöldségekben, gyümölcsökben, teljes őrlésű gabonákban, sovány húsokban, halakban, energiamentes folyadékban (vagyis vízben) gazdag táplálkozás és a testmozgás együttese segíti a méregtelenítés folyamatát.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X