Főoldal > EGÉSZSÉG > A 4 leghatásosabb gyógytea

A 4 leghatásosabb gyógytea

betegségegészséggyógynövénygyógyteagyógyulástea
0

Írta:

Ismerd meg, melyek a legjobb, leghatásosabb gyógyteák, és szükség esetén vesd be őket!

A gyógyteákat igen könnyű elkészíteni, viszont annál hatásosabbak. Készítsd el a főzetet az alábbiak szerint:

– Forralj fel egy bögrényi vizet!

– Zúzd össze a gyógynövények leveleit és/vagy virágait, majd tedd őket egy száraz teáskannába. A hatás érdekében, csak olyan növényeket használj, amelyek még illatosak.

– Öntsd a felforralt vizet az aprított tealevelekre vagy esetleg a filterre. Lefedve hagyd ázni a megadott ideig. A gyógyhatást általában 10 perc alatt fejtik ki a teák.

– Ha összezúzott gyógynövényekből készíted a főzetet, mindig használj szűrőt.

– Szükség szerint fogyaszd a teát napi háromszor.

Most, hogy ismered a teakészítés alapjait, olvasd el az alábbi összeállítást a legjobb főzetekről, amelyek természetes módon meggyógyítanak mindent, többek közt a gyomorproblémákat és a szorongást is.

tea2.jpg ()

Rozmaring – elmulasztja a fejfájást

Ez az illatos gyógynövény nemcsak feldobja a szárnyasok és a malacsült ízét, hanem megszünteti a stressz által kiváltott fejfájást is. A rozmaring ugyanis kitágítja a vérereket, ezáltal képes megakadályozni az érszűkület okozta fejfájást. Csészénként 1 teáskanál rozmaringot tégy a forralt vízbe, majd áztatás után kortyold el, és felejtsd el a fejfájást!

Citromfű – csökkenti a szorongást és a nyugtalanságot

A citromfű oldja a feszültséget, az idegességet és a közepesen súlyos lehangoltságot. Lefekvés előtt nyugtasd meg magad egy csészényivel, segíti a pihentető alvást. Válassz olyan friss vagy szárított leveleket, amelyeknek erős citrusos- mentás illata van. Csészénként 1 teáskanál citromfű levelet használj, és idd, ameddig úgy érzed, szükséges.

Kamilla – nyugtatja a gyomrot és a lelket

Ez az enyhe, finom tea, olyan olajakat tartalmaz, amelyek nyugtatják a has izmait. Napi három csésze segíti az emésztést, nyugtatja az ingerlékeny gyomrot és a fekélyes vastagbélgyulladást. Válaszd a 100%-osan tiszta kamillavirágot erős és friss almaaromával. Bögrénként egy teáskanál kamillavirágot használj. Krónikus problémák esetén 2 hónapos kúra javasolt.

Kakukkfű  – enyhíti a köhögést, a hörghurutot és a homloküregi nyomást

Kortyolj pikáns kakukkfű teát, hogy enyhítsd a légcsőben fellépő rohamokat, amelyek a megfázásnak és a légcsőhurutnak köszönhetően köhögést idéznek elő. Csészénként 2 teáskanálnyit tegyél a forralt vízbe, hagyd 10 percet állni és napi háromszor fogyaszd.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X