Főoldal > EGÉSZSÉG > Készülj fel a vírusok ellen a legjobb gyógynövényekkel!

Készülj fel a vírusok ellen a legjobb gyógynövényekkel!

betegséggyógynövénygyógyulásimmunrendszerinfluenzamegfázásnáthaőszvírus
0

Írta:

Amíg nyáron nem is ismerjük a megfázás szót – csak a ritka kivételek – addig a tél nyirkos, nedves levegője a baktériumok és betegsége melegágya.

Sokszor nem a megelőzésre figyelünk, és a betegségek megjelenésekor sem a jó megoldást választjuk. Gyógyszer-készítmények helyett elő a gyógynövény-lexikont, és gyógyulj egészségesen!

Lándzsás útifű

Kiváló köhögés csillapítására és felszakítja a letapadt váladékot is. Ez a gyógynövény az útifű félék családjába tartozik, leggyakrabban utak mentén vagy hegyvidéken találkozhatsz vele. Nyákoldó, sebgyógyító, hámképző, köhögéscsillapító, koleszterinszint-csökkentő, és vértisztító hatása is van. Csökkenti a felső légutak és a torokgyulladás tüneteit, de alkalmazható asztma, szamárköhögés, gyomorégés ellen is, és immunerősítő hatása is kiemelkedő.

Kakukkfű

A kakukkfű hatékony különböző baktériumok és vírusok ellen, segíti a nyák felszakítását, oldja a hörgő görcsöket. Hazánkban közel ezer éve van jelen ez a jótékony hatásairól közismert gyógynövény. Kiváló gyógyír – nem csak köhögésre és torokfájásra – hanem, alacsony vérnyomásra, de még a rovarcsípések okozta viszketésre is. A kakukkfű illóolaja két gyógyászatilag igen fontos vegyületet – timolt és karvakolt – tartalmaz. Mindkét anyag köptető, tartósító, baktérium- és gombaölő tulajdonságú. Fertőtlenítő hatásán túl illóolaja serkenti az immunrendszer működését, hatására fokozódik a fehérvérsejtek termelődése, ezért a növény, fürdő és inhalálás formájában is különösen hatékony.

gyogynovenytea2.jpg ()

Kamilla

A kamillavirág gyulladáscsökkentőként és görcsoldóként hat, az egyik legősibb és legismertebb gyógynövény. Fertőtlenítő hatású, megnyugtatja az egész szervezetet, rendkívül jó köhögéscsillapító és akkor is hatásos, ha gargarizálásra használod. A benne található illóolajok számos légúti betegség gyógyításában lehetnek segítségedre. Csökkenti az orrdugulást és a légutakban lévő baktériumokat, és elpusztítja a vírusokat is. Olyan antibakteriális összetevőket tartalmaz, amelyek elősegítik a fertőzések megszűnését. Igazi csodaszer!

Orvosi zsálya

Már a népi gyógyászat is felismerte, hogy a zsálya gyulladás-­ és izzadáscsökkentő hatással rendelkezik. A legerősebb hatását fogyasztása után 2 órával fejti ki. Ezért jó a láz megszüntetésére és számos fertőzést okozó baktérium ellen is hatásos. Szárítja a sebeket, a fekélyeket, valamint elállítja a vérzést. A zsálya főzete éhgyomorra fogyasztva csökkenti a glükóz szintjét a vérben. Ezzel a diabétesz megelőzésében is szerepet játszik, sőt a vértisztító hatásának köszönhetően, kiváló gyulladáscsökkentő: a száj- és garatnyálkahártya-gyulladás ellen öblögetni kell vele. Az egyik legjobb gyógynövény légzőszervi megbetegedések ellen.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X