Főoldal > EGÉSZSÉG > Szuperegészséges fügés receptek ínyenceknek

Szuperegészséges fügés receptek ínyenceknek

egészségfügegasztrorecept
0

Írta: and

Mínusz 5 kg egy hét alatt! Édes, lédús, ropogós – ez jut eszünkbe a fügéről. Egyed&

Mínusz 5 kg egy hét alatt!

Édes, lédús, ropogós – ez jut eszünkbe a fügéről. Egyedülálló ízének köszönhetően finom ételeket készíthetünk belőle, ráadásul az eredmény elég látványos is lesz. Persze ne felejtsük el az „egészségügyi hozzájárulását” sem: az alacsony kalóriatartalmú gyümölcs kitűnő forrása a kalciumnak, a káliumnak és a rostoknak. Hozd ki a legtöbbet a szezon legsokoldalúbb gyümölcséből!

Prosciuttoba csavart füge (2 adag)

A minimálison tarthatod a szénhidrát fogyasztásod, ha ezt a könnyű délutáni uzsonnát választod. A hozzáadott bazsalikom és balzsamecet pikáns ízt ad neki.

Hozzávalók:

4 füge, darabonként 6 részre vágva
8 szelet prosciutto sonka, függőlegesen szeletelve
2 ek. kék sajt
ízlés szerint balzsamecet
3 bazsalikomlevél apróra vágva

Elkészítés:

Tekerd a sonkákat a fügedarabok köré, majd morzsold a kék sajtot a tetejükre. Csepegtess rájuk balzsamecetet, végül díszítsd a bazsalikommal!

Mézes-fügés sajttál (4 adag)

Ebben a receptben a sajttál új értelmezést kap. Ezt a finomságot előételként vagy desszertként is tálalhatod. Kezdők is könnyen elkészíthetik.

Hozzávalók:

6-8 szelet kéksajt
½ kg felezett, friss füge
1 sárgadinnye felszeletelve
2 ek. forgácsolt, pirított mandula
pár csepp méz

Elkészítés:

Terítsd a sajtszeleteket egy szép nagy tálba, majd rendezd el rajta a fügét és a dinnyét! Ezután szórd meg mandulával, végül szitálj rá mézet!

fuge2.jpg ()Füge saláta (1 adag)

A saláta az egyik legjobb módja, hogy kiélvezd a füge mennyei ízét. Remekül összeillik a kecskesajttal, a balzsamecettel és a mandulával. Nincs más dolgod, mint összekeverni a kedvenc zöldségeiddel (salátalevél, uborka, paprika, paradicsom, hagyma, stb.), és rögtön fogyasztható főételt kapsz!

Mézes-joghurtos fügés smoothie (1 adag)

Ez a finom turmix remek desszert, de akár egy egész étkezést is pótolhat. 358 kalóriát és 12 gramm fehérjét tartalmaz, és tökéletesen kényezteti az ízlelőbimbóidat.

Hozzávalók:

½ csésze cukrozatlan mandulatej
½ csésze zsírszegény görög joghurt
1 gombóc fagylalt
4 friss, felezett füge
½ banán
1 kimagozott datolya
1 ek. méz
1. tk friss citromlé
csipetnyi fahéj

Elkészítés:

Tedd a mandulatejet, a joghurtot, a fagyit, a fügét és a banánt a turmixgépbe, és keverd kb. 30 másodpercig! Ezután mehet bele a többi hozzávaló is, addig mixeld, amíg teljesen sima nem lesz! Azonnal tálalhatod.

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X