Főoldal > EGÉSZSÉG > Az ausztrál csodaszer, a teafaolaj páratlan tulajdonságai

Az ausztrál csodaszer, a teafaolaj páratlan tulajdonságai

aknebaktériumegészséggombagyógyítópattanásteafaolaj
0

Írta: and

Ausztráliában honos ez a mintegy 8 méter magas fa, melynek kicsi, keskeny, halvány krémsárga leveleiből &

Ausztráliában honos ez a mintegy 8 méter magas fa, melynek kicsi, keskeny, halvány krémsárga leveleiből állítják elő a teafaolajat vízgőz segítségével. A vízgőz hatására szabadul fel ugyanis a növény lombkoronájában található speciális illóolaj. Mivel ahhoz, hogy legalább 10 liter olajat nyerjenek, rengeteg, megközelítőleg egy tonnányi mennyiségű falevelet kell begyűjteni, így nem meglepő, hogy viszonylag drága ez a nagyszerű nedű. Ám ennek dacára érdemes beszerezni, mert sokféleképp alkalmazható.

Mi mindenre jó?

Kutatások igazolják, hogy körülbelül 80 szerves alkotóelemet tartalmaz. Ezért van az, hogy egy ausztrál, ha elutazik valahová, mindig van  a tarsolyában egy kis tégely teafaolaj, amit, ha kell, többféle gyógyszer helyettesítőjeként vagy tisztítószerként kaphat elő.

A fertőtlenítőszer

Használhatod különböző használati tárgyak fertőtlenítőszereként, például az új szálláshelyeden. Ilyenkor tegyél vattára vagy papírzsebkendőre néhány cseppet belőle és máris kezdheted a fertőtlenítést, legyen az egy pohár vagy épp a távirányító. Csak töröld át vele, mint otthon, takarításkor az eszközöket, és máris biztos lehetsz abban, hogy megúsztál egy jó kis bőrfertőzést.  

teafa2.jpg ()A gyógyír

Nemcsak tárgyak fertőtlenítésére jó azonban, ezt már a második világháborúban is tudták. Bár a penicillin elterjedésével az alkalmazása ritkult, de azóta orvosi tanulmányok is bebizonyították, hogy a teafaolaj jól használható bőrsérülések kezelésére és ráadásul még a kezelt seb sem ég tőle, szemben más kezelésekkel. Kiváló gyulladáscsökkentő és tisztító hatású, ráadásul ez a hatékonysága véres, gennyes sebbel érintkezve meghatványozódik. Épp ezért manapság a természetes gyógymódok követőei előszeretettel alkalmazzák egyes szintetikus szerek helyettesítésére.   

A baktérium-, vírus- és gombaölő

Ha bőrgyulladástól, pikkelysömörtől, torokgyulladástól vagy épp különböző szájüregi problémáktól szenvedsz, sikerrel alkalmazhatod. Ausztráliában például bőr- és nőgyógyászati betegségek, valamint fogászati problémák esetén is bátran bevetik, mivel kíméli a szöveteket és a nyálkahártyát is. Őshazájában a fogászatban egyébként még szájvízként is elterjedt frissítő hatása miatt, valamint azért, mert segít meggátolni a fogkő lerakódását.

Ugyancsak segít megszüntetni a pattanást, az aknét és a herpeszt is. Ehhez nem kell mást tenned, mint pár cseppet cseppenteni belőle egy kozmetikai korongra vagy vattára, amivel aztán minden este finoman lekezelheted a problémás bőrfelületet. Nem véletlenül szolgál a különböző krémek és szájápolószerek alkotórészeként.

Jó, ha tudod!

– Használata során szembe nem kerülhet.
– Alkalmazást követően alaposan kezet kell mosni.
– Gyerekeknél csak hígítva használható.
– Rovarcsípések (pl. atka, tetű, bolha, szúnyog, kullancs) kezelésére is kiváló.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X