Főoldal > EGÉSZSÉG > Aranyvesszővel az erős immunrendszerért

Aranyvesszővel az erős immunrendszerért

betegségegészséggyógyulásimmunrendszer
0

Írta: and

Az aranyvessző mellett lehet, hogy eddig egyszerűen elsétált az ember, a tóparton vagy az erdőben, ám ebből a sárg&

Az aranyvessző mellett lehet, hogy eddig egyszerűen elsétált az ember, a tóparton vagy az erdőben, ám ebből a sárgás színű növényből készül az egyik legfontosabb méregtelenítő teánk, és egy kiváló immunrendszert erősítő csodaszer.

Ez az évelő növény, – mely 50-100 cm magasra nő, rendszerint nem ágazik el, csúcsán sárga, fészkes virágzatokkal jelentkezik – erdőkben, bokros helyeken, hegyvidéken, de tóparton is terem. Flavonoidokat, szaponinokat, illóolajat, aromásgyűrűs vegyületeket tartalmaz, de legnagyobb erejének az számít, hogy serkenti a szervezet védettségét biztosító immunrendszer sejtes elemeinek működését. És ez még nem minden…

Májat, epét, vesét, hólyagot tisztít, vérnyomást csökkent. Akinek homok, vagy esetleg már apró kő van az epehólyagjában, vagy az epevezetékében, azt aranyvesszőfű teával el lehet hajtani. A menstruációs görcsöket is kiválóan lehet oldani a teával. Reumás és ízületi fájdalmakra is jó, továbbá izzasztóként és vizelethajtóként is hasznos. Vértisztító, ezért sebek borogatására, száj és garat tisztításra lehet használni. Szív-és veseelégtelenségből adódó ödémáknál viszont tilos bevetni!

aranyvesszo2.jpg ()

És, ha nincs bajod, az aranyvessző teáját akkor is érdemes fogyasztani. 30 éves kor felett, néha-néha nem árt egy csésze aranyvessző teát kortyolgatni, éppen azért, hogy ne is legyen semmi bajod. Az aranyvesszőfű ugyanis enyhe gyulladást kelt a szervezetedben, aminek semmilyen káros hatása nincs, de beindítja annak védekezőképességét, és hatalmas segítség lesz ha esetleg előkerülne valami „kósza” betegség.

Így készítsd el!

A gyógynövényboltokban, drogériákban beszerzett aranyvesszőből egy liter teához egy púpozott evőkanál füvet adj. A füvet forrázd le, 15 percig hagyd állni, majd szűrd le. Az adag egy nap 3-4-szer ismételhető de úgy, hogy a teakészítéshez felhasznált fű ne haladja meg a napi 10-12 grammot. A legjobb éhgyomorra – fél órán belül – az egész mennyiséget elfogyasztani. Általánosságban 3-4 hétig napi két csészényi fogyasztható. Ha ez alatt az idő nem hatott, akkor érdemes más teát kipróbálni. Ha hatott, akkor is elegendő hetente, kéthetente egy-egy csészényit kortyolni belőle.

Tévhit, hogy szénanáthát okoz!

Sokan ellenszenvvel vannak a növény iránt, mert az a tévhit alakult ki róla, hogy az aranyvessző szénanáthát okozhat. A mai tudományos álláspont szerint egy rovarbeporzású növényről van szó, melynek pollenjei túlságosan nehezek ahhoz, hogy messzire tudja vinni a szél, ezért nem is okoz nyálkahártya-irritációt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X