Főoldal > EGÉSZSÉG > Szorongsz? Tedd ezt, hogy csökkentsd!

Szorongsz? Tedd ezt, hogy csökkentsd!

feszültségjógajógalégzéslégzéslégzéstechnikastresszszorongás
0

Írta:

Feszült vagy? Alkalmazd az alábbi légzéstechnikát és vedd fel létezésed ritmusát!

Ha már valaha jógáztál, és furán érezted magad az óra végi légzőgyakorlatok közben, tudd, hogy nem volt elvesztegetett idő a rá szánt néhány perc. Azoknak, akik kipróbálták a Sudarshan Kriya jógát, amely egy speciális keveréke a különböző jóga légzéstechnikáknak, és napi 25 percet szántak rá, közel 6 hónap alatt 44%-kal csökkentek a szorongásos tünetei.

, Image: 111060674, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, F1 Online

A Sudarshan Kriya jóga az egyik leghatásosabb stresszoldó és közérzetjavító módszer. Nem más, mint egy egyedülálló technika, amely meghatározott légzésritmusokat használ a stressz megszüntetésére, szabályozza az érzelmi kitöréseket, feloldja a haragot és a depressziót, valamint segít megőrizni a lelki békét. Légzéssel átalakítja az érzelmeket, a negatívak helyett pozitív érzelmekkel tölti fel a szervezetet. A mélylégzés ugyanis beállítja a vegetatív idegrendszer egyensúlyát, lenyugtatja a stresszre adott szorongásos válaszokat.

Te is gyakran érzed, hogy pattanásig feszülnek az idegeid, és fel tudnál robbanni a legkisebb apróságtól is? Alkalmazd az alábbi technikát! Fogd be a jobb orrlyukadat a hüvelykujjaddal. Lélegezz be és ki a bal orrlyukadon keresztül, majd cserélj oldalt. Fogd be a balt, és lélegezz a jobb orrlyukadon keresztül. Lélegezz mélyeket ki és be mindkét oldalon felváltva. Akár 5 perc is elegendő ebből az egyszerű légzésből, hogy jobban érzed magad a nap hátralevő részében.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X