Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 betegség, amire gyógyír a méz

5 betegség, amire gyógyír a méz

betegségegészséggyógyszergyógyulásmez
0

Írta:

Ismert tény a mézről, hogy jót tesz megfázás, torokgyulladás vagy éppen az influenza idején, de más betegségeken is képes segíteni!

A fahéjas méz rendszeres fogyasztásával még a súlycsökkentés is elérhető, de ezen kívül közel 70 féle gyógy-, és fiziológiai hatással is rendelkezik.

A méz egyszerre kiváló csemege, és valódi csodaszer. Olyan ásványi anyagokban bővelkedik, mint a kalcium, a réz, a vas, a magnézium, a mangán, a foszfor, a kálium vagy a nátrium. De B-, és C-vitamin is található benne. Ereje pedig számos betegség ellen véd, akár a megelőzésben, akár a már kialakult állapotban.

1. Szívbetegség ellen

Az eddigi vizsgálatok azt mutatják, hogy a méz magában fogyasztva – napi rendszerességgel – megakadályozza a koleszterinszint növekedését. Ezáltal védi az ereket, csökkenti a szívinfarktus kockázatát. A méz visszaadja az erek rugalmasságát, megkönnyebbülést nyújt légszomjnál és felerősíti a szívverést.

2. Immunrendszer-védelem

Védi a szervezetet a vírusok és a baktériumok ellen, megakadályozza a vírusos fertőzést, egyúttal a mézfogyasztás erősíti az immunrendszert is. Magas vas- és vitamintartalma erősíti a fehérvérsejteket a vírusok és a baktériumok elleni harcban. Kutatások pedig, nemrég azt is bebizonyították, hogy segít a csontok, a gyomor és a belek rákos megbetegedéseinek kezelésében is.

Honey dipper on the floor spilling honey against a white background, Image: 138568659, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Wavebreak

3. Ízületi gyulladások megelőzése

A fájdalommentes mozgás mindenkinek alapvető kívánsága. A méz gyógyírt jelent az ízületi gyulladásokra is, igaz önmagában kevésbé hatásos, mintha fahéjjal vagy almaecettel kevered össze. Ha ízületi gyulladástól szenvedsz, érdemes naponta – reggel és este – egy pohár meleg vízben 2 kanál mézet és 1 kiskanál fahéjat elkeverned, és a hatását pár nap után érezni fogod.

4. Fogfájás ellen

Nem kell azonnal a gyógyszerhez nyúlni fogfájás esetén sem: a méz orvosolni tudja a fogak fájdalmát is. Érdemes kipróbálni: napi háromszor kend a fájós részre, az ínyedre is, és enyhülni fog a kellemetlen érzés.

5. Krónikus fáradtság esetén

A cukor, amely a mézben található, segíti a fizikai erőnlét megtartását. Az idősebb korosztálynak kifejezetten hasznos, élénkítő ereje van. Ha napi szinten kanalazod a mézet, akkor egy héten belül érezni fogod a tested vitalitását, az energia szinted növekedését.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X