Főoldal > EGÉSZSÉG > Durva következményei lehetnek, ha betegen dolgozol

Durva következményei lehetnek, ha betegen dolgozol

betegségbetegszabadságegészségfertőzésmunkaszabadságszövődmény
0

Írta:

Jobban jársz, ha inkább otthon gyógyulsz, és nem mész betegen dolgozni!

Lázas vagy, de betegen is dolgozol? Alig állsz a lábadon, mégis bevonszolod magad a munkahelyedre? Kizárt, hogy táppénzre menj? Ha ezekre a kérdésekre igennel válaszoltál, pont téged szeretnénk cikkünkkel megijeszteni.

Nyakunkon az influenzaszezon, és a lázas tünetekkel járó betegségeket nem mindig sikerül elkerülni. Addig, amíg fáj a torkod, berekedtél, és a zsepit is sűrűbben kell használnod, még nincs gond. A probléma akkor kezdődik, ha mindez lázzal is párosul. Ilyenkor egy percig se gondolkozz: irány a doki, majd a gyógyszertár, és napokig ki se mozdulj a lakásból. Hidd el: durva következményei lehetnek, ha mégsem fogadsz szót.

Krónikus hörghurut

Ha nem tartod be az orvos és családtagjaid intelmét, bizony akár krónikus hörghurut is kialakulhat szervezetedben. Talán neve alapján nem tűnik olyan ijesztőnek, mint amilyen valójában: a tüdő hörgőinek tartós gyulladását takarja. Az évek során a hörgők falán szerkezeti változás is történhet, és komoly légzésfunkciós zavarokkal jár.

Bakteriális tüdőgyulladás

Csak hogy érzékeltessük, mennyire is veszélyes a tüdőgyulladás: az Egyesült Államokban a hatodik leggyakoribb halálok. Magyarországon szerencsére jobb az arány, de ha lehet, előzzük meg ezt az akár halálos kimenetelű betegséget.

Szívinfarktus

Ugye nem kell taglalnunk a szívinfarktus veszélyeit és lehetséges végkimenetelét? A kezeletlen influenza szövődményeként sajnos akár ez is előfordulhat. A szív a lázas állapot, és a fel nem gyógyulás miatt túlterhelődik, ami akár infarktushoz is vezethet.

beteg2.jpg ()

Agyvelő- és agyhártyagyulladás

Vannak enyhébb, illetve súlyosabb lefolyású megbetegedések, mindenesetre nagyon fontos, hogy mindent megtegyünk a betegség elkerülésére. Mivel az aggyal kapcsolatos kórokról van szó, szigorúan tartsuk be az orvos utasításait a teljes gyógyulás miatt.

Veseelégtelenség

Ha betegen dolgozol, amellett, hogy fertőzöd a kollégáidat, még a veséddel is problémák adódhatnak. A gond az, hogy sokszor csak legyintünk ezekre a bajokra, és ha végül mégis bekövetkeznek, könnyen lehet, hogy visszavonhatatlan károkat okozhatnak a szervezetben.

Agyi keringészavar

Ha a kollégák megvető pillantásai továbbra sem tántorítottak el, parancsoljon megálljt az a tény, hogy súlyosabb esetben agyi keringészavar is felléphet, mint szövődmény. Ez pedig akár stroke-hoz is vezethet, amit maradandó károsodások nélkül megúszni csak a legszerencsésebbeknek sikerül.

Ugye meggyőztünk, hogy maradj inkább otthon az ágyban?

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X