Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 dolog, ami miatt kevesebb lehet az energiád

4 dolog, ami miatt kevesebb lehet az energiád

energiaenergiahiányrendetlenségtechnológia
0

Írta:

Állandó energiahiányban szenvedsz? Nem is gondolnál rá, mi lehet ennek az oka!

A bűnös: a rendetlenség

A munkahelyi íróasztalodon papírrengeteg vesz körül, csak úgy sorakoznak a kitöltésre váró iratok. Otthon pedig egy heti postát kell szortíroznod, és a szórólapok, reklámújságok is hegyekben állnak már. Ez a fajta zűrzavar, rendetlenség csak úgy letámadja az energiaraktáraidat; és különben is, nem hiába született meg az a mondás, hogy „rend a lelke mindennek”! Nagy igazság, hogy ha az ember körül minden rendben van a szó legszorosabb értelmében, az már fél siker. Ha megszabadulsz a felfordulástól, szervezettebb leszel minden területen, termékenyebb és boldogabb leszel a munkában és otthon is egyaránt. Ha attól félsz, hogy rendelkezel a „mindent felhalmozok, mert valamire csak jó lesz” génnel, akkor hívj át néhány barátnőt, akik segítenek a lakásod rendbetételében. Légy könyörtelen! Ha biztos, hogy nem fogod elolvasni, ha a családtagok sem fogják hiányolni, ha már egy éve nem viselted, akkor dobd ki!

energ2.jpg ()

A bűnös: a technológia

Nem volt olyan rég, amikor a mobiltelefon nem volt több csupán egy hasznos kis eszköznél, nagyszerű kellék volt vészhelyzetkor. Napjainkban, ha otthon hagyod az okostelefonod, biztos, hogy visszafordulsz, akkor is, ha az út felét megtetted már. Az igazság az, hogy szinte függünk a kütyüinktől, legyenek azok laptopok, vagy okostelefonok. És ez a függőség bizony az energiánkon is csorbát ejt. Mivel állandóan kapcsolatban vagyunk a külvilággal, nem csoda, hogy soha nem sikerül teljesen ellazítani magunkat. A másik probléma az, hogy az információgazdagság egy érintésre van tőlünk, azt is mondhatjuk, hogy túl sokat tudunk túl sok mindenről. Szó szerint nehézzé válik kikapcsolni – a számítógépet és az agyunkat is. Tégy egy kísérletet, és amikor hazaérsz, mindent kapcsolj ki. Vagy akár néhány órára pihentesd a mobilodat, amíg a különböző feladataidat intézed és meglásd, így még hatékonyabban végezheted el a munkád.

A bűnös: a mérgező emberek

Mindenki életében akad ilyen személy. Azok az emberek, akikkel rettegve beszélgetsz, akik rikácsolva hívnak magukhoz. Akik szüntelenül a saját bajaikról panaszkodnak, akik „kegyelmet” nem ismerve pletykálnak, és titkon akkor érzik istenien magukat, ha neked rossz. Tulajdonképpen még érzékelheted is, ahogy a mentális energiáidat lecsapolják. A legegyszerűbb megoldás, ha megpróbálod őket lazán kezelni, és amennyire csak lehet, elkerülni. Tölts minél több időt az igaz barátaiddal és a szeretteiddel, mert a nevetéssel felturbózhatod az energiáidat.

energ3.jpg ()

A bűnös: a túl sok választási lehetőség

Ha már próbáltál a drogériában egy számodra megfelelő hidratálót kiválasztani a szédítő kínálatból, akkor már belefutottál életünk egyik legmeglepőbb energiát leszívó csapdájába: túlságosan sok opció közül kell választanunk. Egész álló nap döntéseket hozunk – kicsiket, nagyokat – és minden esetben szinte kényszerítve vagyunk rá, hogy mérlegeljünk. Próbálj egy kicsit ezen is lazítani, ne rágódj minden döntés meghozatala előtt olyan sokat, a kis horderejű dolgoknál dönts zsigerből. A nagyobb választásoknál az idő előrehaladtával szűkítsd a lehetőségek körét. A kivitelezhetetlen megoldásokat azonnal vesd el. És itt is hívd segítségül a barátaidat, akik támogatást nyújtanak. De ne egy energiavámpír legyen az!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X