Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 házi csodaszer, amit az orvosok is csak ajánlani tudnak

5 házi csodaszer, amit az orvosok is csak ajánlani tudnak

betegségegészségházi csodaszerlábgörcsorvosságtermészetes
0

Írta:

Már az orvosok is nyugodt szívvel ajánlják a gyógyszerek helyett a természetes gyógymódokat. Olcsók, könnyen beszerezhetők, gyorsan hatnak, és sokszor ugyanolyan jól alkalmazhatóak, mint a vényköteles gyógyszerek.

Hogy céltudatosan feltölthesd az otthoni alapkészletet, szakértők segítségével bemutatjuk a legjobb gyógymódokat, legyen szó akár torokgyulladásról, akár pattanásos bőrről.

Nehézlégzésre – aloe vera

Igyál meg negyed csésze tiszta aloe vera gélt fél csésze vízben vagy almalében feloldva. Az aloe vera gyulladásgátló összetevőt, B-sitosterolt tartalmaz, amely segíti a sav emésztését. A nehézlégzés ugyanis a reflux velejárója. De légy óvatos, nagyobb adagban az aloe vera hashajtóként működik!

Lábgörcsre – tonik

Nyugtalan láb szindróma esetén igyál meg lefekvés előtt egy pohár tonikot addig, míg a tünetek meg nem szűnnek. A tonik ugyanis kinint tartalmaz, amely oldja az izom túlterhelése miatt jelentkező görcsöt.

teafa2.jpg ()

Pattanásokra – teafaolaj, varázsdió

A drága és sokszor bőrirritáló arctisztítók helyett a pattanásokat kezeld teafaolajjal és varázsdióval. Mindkettő fertőtlenítő és gyulladáscsökkentő összetevőket tartalmaz. Amint érzed, hogy pattanásod lesz, tegyél belőlük helyileg naponta kétszer, rendszeresen 2-3 napig. Sose használj alkoholos készítményeket, mert ezek csak kiszárítják a bőrt, anélkül, hogy a pattanást okozó baktériumra hatással lennének.

Korpásodásra – zöld tea

Öblítsd le a fejbőröd antioxidánsban gazdag zöld teával, ami természetesen lehámlasztja a száraz pelyheket, anélkül, hogy dehidratálná a bőrt. Áztass be két filter zöld teát egy csésze meleg vízbe 20 percre, majd éjszaka hagyd kihűlni. A hideg teát masszírozd bele a fejbőrödbe, utána pedig öblítsd le.

Torokfájásra – fokhagymás-gyömbéres forró ital

Készíts meleg italt két-három gerezd fokhagymából, amely fertőtlenít és felveszi a harcot a fertőzéssel, egy késhegynyi friss gyömbérből és egy csipetnyi fahéjból. Mindkettő kiváló gyulladásgátló. Forrázd le egy kisebb teáskannába, és tegyél bele egy kanál mézet. Kortyolgasd egész nap, kizárólag melegen, amíg a torkod meg nem nyugszik.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X