Főoldal > EGÉSZSÉG > Szinte mindent gyógyít a teafaolaj

Szinte mindent gyógyít a teafaolaj

egészséggyógyulásolajteafateafaolaj
0

Írta:

A teafaolaj a teafa leveleiből vízgőz-desztillációjával készült esszencia, amely a meghűléses betegségektől kezdve az izomfájdalmakig szinte mindent gyógyít. Erejét csak az 1920-as évektől használják tudatosan, de még mindig számos titkot rejt a különös növény.

 

Teafa-kisokos

Az Új-Zélandon őshonos teafa olyan gyors növekedésű növény, hogy ha kivágják, a tönkből egy-másfél év alatt új érett fa lesz. Bár a hideget nem bírja, mínusz 5 fok alatti hőmérsékleten el is pusztul, de erénye, hogy nincs kártevője, nem kell permetezni. Illatos virágaiért a méhek egyenesen rajongnak. Az 1770-es években James Cook kapitány és legénysége figyelt fel a fára, és arra, hogy az ausztrál őslakosok a fa leveleiből teát, illetve fűszeres söritalt készítettek. A növényt az angolok nevezték el teafának. Később persze arra is rájöttek, hogy a növény nem csak szomjoltó, hanem gyógyító is. Légzőszervi bántalmakat, izomfájdalmakat, bőrbetegségeket, szemproblémákat, illetve emésztőszervi betegségeket kezeltek vele.

Teafaolaj-kisokos

A teafa leveiből készült eszencia az egyik legismertebb illóolaj, felhasználási lehetősége szinte végtelen. Fő terápiás tulajdonságai: gomba-, baktérium- és vírusölő, fertőzésgátló, hegesítő, köptető, immunrendszert serkentő, és stimuláló szer. A klinikai kísérleteket az 1920-as években egy sydney-i vegyész kezdte meg, és az eredmények messze felülmúlták a várakozásokat. Ötven évvel később már a nyugati orvoslás is használta mivel elpusztítja a betegséget terjesztő mikroorganizmusokat, baktériumokat és a gombákat is.

teafaolaj2.jpg ()

Extra segítség

Nemcsak a gomba-, baktérium- és vírusölő tulajdonsága miatt kedvelt, hanem azért is, hogy nem károsítja sem a szöveteket, sem a nyálkahártyát. Sőt, jótékony hatással van a sejtek fejlődésére, megújulásár is. Enyhén zsibbasztó, ezért fájdalomcsillapító hatású is van, mely kiváló a sebek gyógyításánál. A gyomor- és bélfertőzésekben, emésztési zavarokban, alhasi görcsökben is segítséget nyújt, de a hüvely gombás fertőzéseiben, valamint húgyúti fertőzések kezelésében is alkalmazható.

Felhasználásának módjai

Hígítatlan állapotban hasznos, ha közvetlenül a fertőzött területre, a kiütésekre, vágásokra kened. Belsőleg viszont, csak nagyon biztonságos, bio-illólajat használj! Ekkor is csak 2-4 csepp teafaolajat keverj el mézzel, és tedd a teába, ezzel megelőzve a betegségek kialakulását. De használhatod párologtatásra, fürdőbe, borogatásra, inhalálásra, gargarizálásra is. Kitűnően alkalmas bőrsérülés fertőtlenítésére, mivel a seb nem ég tőle, sőt a kullancsot is eltávolítod a segítségével.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X